Ana SayfaPiyasaİki hisse iki yatırım sorusu---

İki hisse iki yatırım sorusu

1 / 2
İki hisse iki yatırım sorusu
19 Kasım 2014 - 11:51 www.borsagundem.com

HALKA ARZIN HÜRMETİNE KÂR YETMEZ
SORU (1) -
İz Tarım’ın herhangi bir şirketle birleşmesi ya da satın alınması gibi bir durum var mı? Hissenin şu anki durumunu ve önümüzdeki süreçteki durumunu nasıl görüyorsunuz? Hisseyi şu anki fiyatta satmak mı yoksa almak mı daha doğrudur?

Uğur Temel Çeber 

CEVAP-İz Tarım’ın herhangi bir firma ile birleşeceği ya da satılacağına dair bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte hissede geçmiş süreç içinde olağandışı hareketlilikler yaşandı. Bu durum hissenin spekülatif hareketlere oldukça açık bir yapısının olduğunu gösteriyor. Yatırımcıların bu izlenimi bir fırsat olarak değil de uyarı olarak görmeleri yerinde bir yaklaşım olacaktır. Zira uzun vadeli yatırım spekülasyonlar üzerine değil büyüme üzerine kurulur. Bu noktada İz Tarım’a yatırım yapabilmek için firmanın büyüdüğünü görebilmek ya da bu yönlü bir işaret alabilmeli.
Şirketin verilerine baktığımızda ise büyüme yönlü bir izlenim alamadığımızı belirtmek isteriz. Şirket oldukça düşük bir satış gelirine sahip bulunuyor. Son açıklamış olduğu 2014 yılı altı aylık mali tablolarında her ne kadar satış gelirinde bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gözlense de bu defa da kârdan zarara döndü. Oluşan zararda finansal giderlerin etkisi bulunuyor.
Öte yandan geriye doğru gittiğimizde dört yılın ilk ikisinde zarar son iki yılında ise kâr açıkladığı gözlenmekte. Ancak Firmanın 2013 yılında halka arz edilmesinin açıklanan kârda etkili olduğunu da not düşmekte fayda var. Geriye kalan 2014 yılında ise göstergeler yine zararı işaret ediyor. Bu durum firmaya yönelik umutlanmak için herhangi bir nedenin olmadığının bir nevi göstergesi.
Mevcut koşullarda firmanın kâr edeceğine dair herhangi bir  veri bulunmuyor. Şirket kâr edeceğine dair işaret vermediği sürece pozisyon almak gereksiz risk anlamına gelecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)