Ana SayfaPiyasaİki şirket iki hisse merakı---

İki şirket iki hisse merakı

2 / 2
İki şirket iki hisse merakı
28 Mayıs 2015 - 10:20 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ARTIŞ SÜRERSE HİSSEYE YARAR
SORU
- Garfa sizce ne olur? Bir yıldır bekliyoruz. Geçen seneki kârına göre daha fazla kâr etmiş bir hisse  ve de hiç temettü vermemiş. Üç aylık kârı geçen seneninkinden daha fazla… Şimdiden yorumunuz için teşekkürler.
Mehmet Nuri Ürün

CEVAP
- Borsada işlem gören şirketlerin performansını daha iyi değerlendirebilmek için dar bir pencereden bakmak yerine daha geniş bir pencerenin tercih edilmesi gerekir. Neticede dar zaman aralığındaki veriler bütünü görmeye mani olabilir. Oysaki zaman dilimini genişlettiğimizde firma hakkında daha fazla bilgiye sahip olurken doğru sonuca varma olasılığı da artar. Bu noktada Garanti Faktoring’i incelerken kuşkusuz mali verilerini bir önceki yılla karşılaştırmak önemli olacaktır. Ancak daha da önemlisi geniş zaman dilimi içinde firmanın konumunun nereye  denk düştüğünü görebilmek.
Bu çerçevede şirketin son beş yıllık mali yapısı incelendiğinde gelirlerinin istikrarlı bir şekilde yükseldiğini görebilmekteyiz. Ancak aynı istikrarın kârlılıkta yaşandığını söylemek mümkün değil. Şirket 2011 yılında yüksek bir kârlılık yakalamasının ardından gelen iki yıl zarfında kârını düşürdü ve son olarak 2014 yılında tekrar bir artış yakaladı. Fakat 2014 yılında yakalanan kâr rakamı hâlâ 2011 yılı seviyesinin gerisinde bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Öte yandan son açıklamış olduğu 2015 yılı ilk çeyrek bilançosu bir önceki yıla göre yüzde 66 artışa denk geliyor. Bu olumlu durumun devam etmesi halinde firmanın yıl sonunda elde edeceği kâr rakamı 2011 yılındaki kâr rakamına ulaşabilir. Kuşkusuz böylesi bir ihtimalin güçlenmesi hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YOL GEÇEN HANI.28 Mayıs 2015 23:05

    Halka açılışında 30,000 lot mal almıştım bekle bekle 1,08 den beri habire aşşağı getirdiler bunları yapanları ALLAHA havale ediyorum inşallah bizleri nasıl eritttilerse ALLAHIMda onları eritsin 0,78 krş tan satarak kaçtım bari paramın bir kısmını kurtarayım dedim ben buradan borsaya kimsenin yatırım yapmasını istemem alın dövizi iki sene bekleyin yada altına girin iki üç sene bekleyin borsadan iyidir arkadaşlar hiçdeğilse paralarımızıda ite köpeğe kaptırmayız.

  • minik yatırıcı28 Mayıs 2015 14:07

    temetdü dağıtmayan şirketlere yatırım, tavsiye edilmiyor. yabancıların alış yaptığı hisse alınmalıki, diğer hisseler kendini sorgulasın.bilinçli yatırımcı olmak elimizde, araştıralım.sonra veryansın etmeyelim.ytd.

  • ELVNKENT28 Mayıs 2015 12:38

    bu tip şirketleri halka arz eden uçuk fiyat çıkaranlara ceza vereceksin.spk sorgulayacaksın.yatırımcı ALLAHA emenet.

  • ROYAL28 Mayıs 2015 11:29

    ROYAL HALI KARLI OLMASINA RAĞMEN,HALKA ARZDAN BERİ DÜŞÜYOR,,HEP ZARARDAYIM,,BU NASIL BİR KAĞIT BÖYLE.

  • mrosman28 Mayıs 2015 11:20

    Allah aşkına tekfenide inceleyin.2007 den bu yana halka arzının altında....kazanan ama yükselmeyen bu baskı neden.