Ana SayfaKulisİnternet dünyasından ortak tepki---

İnternet dünyasından ortak tepki

1 / 3
İnternet dünyasından ortak tepki
02 Ekim 2012 - 18:38 www.borsagundem.com

Böyle Bir Şey Var Mı? programı tv8 ekranlarında yeni yayın dönemine hızlı başladı. Programın ilk yayın gününde konuşulan konulardan biri de
İnternet siteleri ve televizyonlara karşı 20 gazetenin ortak deklarasyonuydu.
"GAZETELER KEPENK İNDİRECEKTİ"
Programa telefonla bağlanan Haber Türk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı,"Kendi haberlerimizi internet sitemizde bile sınırsız kullandırtmadım. Ancak akşam saatlerinde koymalarına izin veriyorduk. Öncülüğü Hürriyet, Zaman, Star, Haber Türk yaptı. Haber için milyonlarca dolar harcıyoruz birisi geliyor haberleri toplayıp yayınlıyor. Sayfa tasarımlarımızı bile bire bir yayımlıyorlar. Böyle gitseydi bir gün gazeteler kepenk indirecekti." dedi.
"İNTERNET DÜNYASINI BOĞMA GİRİŞİMİ VAR"
İnternethaber'in kurucusu ve İnternet Medyası Derneği başkanı Hadi Özışık ise "Haber değeri varsa hiçbir güç bunu önleyemez. Bütün dünyada kaynak belirterek haber alışverişi yapılıyor. Haber değeri varsa haberleştirilir. Korsan'a hayır sloganının altına ben de imza atıyorum. Bize hiç davet gelmedi konuşulmadı bile. Kararı kendi başlarına aldılar keşke bize danışsaydılar. Bu kararın altında internet dünyasını boğma girişimi var. Bence çok ciddi yanlış yapıyorlar bu kararın altında kalırlar." yorumunu yaptı.
Gazeteport'un sahibi ve Habertürk yazarı Yavuz Semerci "Bu gazete tirajlarını arttıracak bir uygulama değil. Büyük gazetelerin internet siteleri de bizden haber alıyor. Biz gazete haberlerini kullanmıyoruz." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)