Ana SayfaPiyasaİş Finansal ve Kafein Yazılım sorusu---

İş Finansal ve Kafein Yazılım sorusu

2 / 2
İş Finansal ve Kafein Yazılım sorusu
01 Haziran 2018 - 07:59 www.borsagundem.com

SORU- Sayın yetkili KFEİN yazılımın halka arz gerçekleştirdiğinde 2 gün tayin edilmişti. Fakat belirlenen aracı kurum sayesinde BIST Toptan Pazarı’nda 2 saatlik zaman içinde satıldığı belirtildi. Biz bireysel yatırımcılar olarak talep ettiğimizde alamadık. Madem tüzel kişilere verilecekti neden halka arzdan bahsediliyor ki? Sonunda 4,5 TL’den çıkan hisseyi 5.00 TL’den almak zorunda kaldık. Bir sorumda şu, bu yazılım şirketi hemen 2. gün başka bir yazılım şirketini nasıl alır anlamadım. Bide şirket hakkında genel bilgi verirseniz memnun oluruz. Teşekkürler. 

Alpaslan Hazır 

CEVAP- Bilişim sektöründe faaliyet yürüten ve 2005 yılında kurulan Kafein Yazılım’a ait hisseler ilk defa 16 Mayıs 2018 günü borsada işlem görmeye başladı. Firma tarafından yapılan açıklamada halka arzdan satışa sunulan payların yüzde beşinden fazlasını satın alan gerçek veya tüzel herhangi bir kişinin olmadığı belirtildi. Hissenin takas verileri takip edildiğinde ise halka açık kısmın yüzde 39 olduğu görülüyor. Sermaye yapısı incelendiğinde ise yüzde 24,90’ının Ali Cem Kalyoncu’ya yüzde 23,89’unun Verusatürk Girişim’e ve yüzde 12,38’inin Mehmet Tevfik Başkaya’ya ait bulunduğu gözlenmekte.  

Şirket, halka arzda elde ettiği fonu sektörde yer alan bir başka firmanın paylarını alarak değerlendirmek istediği anlaşılıyor. Bu kapsamda 18,5 milyon TL ödenmiş sermayeli olan Smartiks Yazılım’ın yüzde 51’ini almak için karar aldığını duyurdu. Alım bedelinin ise 25,4 milyon TL olacağı belirtildi. Söz konusu satan firma ise Kafein Yazılım’ın büyük ortaklarından Verusatürk Girişim. Gerçekleşecek alım işlemi firmanın aktif toplamının yüzde 93’üne denk gelmesi sebebiyle yapılacak genel kurul toplantısında hissedarların onaylaması gerekiyor. Firma en kısa zamanda olağanüstü genel kurul toplantısı yaparak oylamaya sunacağını duyurdu. Toplantıda işlemine itiraz eden ve muhalefet şerhini tutanağa geçiren hissedarlar ayrılma hakkını kullanabilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)