Ana SayfaPiyasaİş Girişim ve Anadolu Efes sorusu---

İş Girişim ve Anadolu Efes sorusu

1 / 2
İş Girişim ve Anadolu Efes sorusu
21 Nisan 2017 - 09:17 www.borsagundem.com

MALİ PERFORMANS FİYATI DESTEKLEMİYOR

SORU- İş Girişim hissesi var elimde. Yıl sonu kârı iyi, ilk çeyrekte de iyi gelir mi sizce? Uzun vadede beklemeye devam edeyim mi? Yorumunuz nedir? 

Mustafa 

CEVAP-İş Girişim geçtiğimiz yıl temmuz ayında en düşük 1,25 TL’yi test ettikten sonra yükselen kanal içinde hareket ederek günümüze kadar geldi. Hisse, geçtiğimiz mart ayında en yüksek 1,83 TL’yi gördü ve ardından düzeltme hareketinde bulundu. Şimdilerde de 1,62 TL’nin üzerinde işlem görüyor. Mevcut haliyle hissenin içinde yer aldığı çıkış trendini sürdürebilmesi için alıcıların varlığını güçlü şekilde koruyabilmesi gerekiyor. Bu da firmanın kârını artırabilmesiyle yakından alakalı bulunuyor. Firma, gelir ve kârlılıkta büyüyen bir yapıya sahip olduğu taktirde çıkış potansiyeli de varlığını sürdürecektir. Ancak İş Girişim’in mali yapısı incelendiğinde gelirinin kademeli olarak düştüğü gözlenmekte. Kârında da istikrarsızlık öne çıkarken inişli çıkışlı bir hareketlilik görülüyor. Son açıklanan yıl sonu bilançosunda kârı bir önceki yıla göre artmış görünse de oluşan kâr yetersiz. Son kapanış fiyatına göre f/k oranı 116,17. Bu oran sektör ortalaması olan 10,03’ün hayli üzerinde. Söz konusu oran hisseye mali performansının da üzerinde bir ilgi gösterildiği izlenimini veriyor. Şüphesiz bu durum piyasa yapıcılığı kapsamında gerçekleştirilen işlemlerle de ilgili bulunmakta. Firmanın kârlılığı ile hisse fiyatı arasındaki uyumsuzluğun giderilip giderilemeyeceği ise yatırımcının dikkat etmesi gereken asıl mesele. Söz konusu çelişkinin giderilmesi ya hisse fiyatının gerilemesi ya da kârda anlamlı bir yükseliş ile mümkün olabilecektir.  

Yatırımcıların büyüme noktasında düzensiz yapıya sahip şirketler yerine istikrarlı şekilde büyüyen firmaları takip etmeleri daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)