Ana SayfaPiyasaİSKUR ve İDAŞ sorusu---

İSKUR ve İDAŞ sorusu

1 / 2
İSKUR ve İDAŞ sorusu
30 Aralık 2015 - 09:38 www.borsagundem.com

GİDİŞAT TABELA ŞİRKETİNE DOĞRU

SORU-
Hocam İdaş nasıl gidebilir? Bu hisse hakkında yorum yapabilir misiniz?

Abdullah Beyazoğlu

CEVAP-
İdaş hissesinde son günlerde yaşanan fiyat hareketi, ister istemez gözlerin bu hisseye çevrilmesine neden oldu. Hisse uzun süredir taban seviyede hareket ederken 1 Aralık 2015 itibariyle en düşük 0,18’i gördü ve sonrasında yönünü yukarıya çevirdi. İki hafta boyunca da yükseldi. 14 Aralık 2015 günü en yüksek 0,45 TL’yi test etti ve sonrasında geriledi. 29 Aralık günü ise kapanışını 0,36 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin çıkışı esnasında ya da hemen öncesinde kamuya yapılan herhangi bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Ancak sonradan, 22 Aralık günü yapılan açıklamada gayrimenkul ve makinalarıyla  “İdaş” markasını satmak için talip olan alıcılara satılacağını duyurdu.

Şirket satışla ilgili yaptığı açıklamada; bu satışlar neticesinde sermaye yaratılarak finansal risklerin azaltılacağını ve nakit akışının güçlendirileceğini, bu şekilde şirketin devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini belirtmekte. Kuşkusuz gerçekleştirilecek varlık satışlarından dolayı firmaya bir nakit girişi temin edilebilecektir. Ancak göz ardı edilmemesi gereken husus bu satışların ardından firma her ne kadar tüzel kişi olarak varlığını sürdürse de ortada üretimde bulunmayı sağlayacak bir zeminin kalmayacağıdır. Bu anlamıyla gerçekleşecek satışların ardından firma kısa vadede bir rahatlama yaşasa da uzun vadede lehine olduğunu söylemek mümkün değil. Önemli olan firmanın sadece tüzel kişi olarak varlığını sürdürmesi değil aynı zamanda üretimde bulunabilecek bir imkanının da olmasıdır.

Sonuç olarak gelişmeler şirketin lehine değil aleyhine olup, spekülatif hareketlere kapılıp alım yapmak gereksiz risk anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)