Ana SayfaPiyasaİşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler---

İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler

1 / 4
İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler
21 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Geride bırakmaya hazırlandığımız hafta Fitch açıklamasından Merkez Bankası’nın faiz kararına; inişli çıkışlı borsadan SPK’nın kestiği cezalara, konuşulacak, yazılacak çok şey vardı ancak hepsi, Afrin Harekatının gölgesinde kaldı. 

Bu sözümüz onların değersizliğinden değil tabi ki, sıcak ve flaş adımın önemiyle ilişkili. 

Hafta ortasından itibaren çok konuşulan harekata yönelik hazırlıkların sürdüğü, diplomasi ve siyasi trafiğin yaşandığı, geri adım atılmayacağının işaretlerinin verilmesinin ardından dün akşama doğru önce obüslerle, ardandan sınırı geçen jetlerin PKK hedeflerini bombalaması üzerine harekat resmen başladı. 

Türkiye sınırdan ‘Zeytin Dalı’ uzattı. 

Bu sabah itibariyle de dün Başbakan Yıldırımın açıkladığı ‘şartlara göre olabilir’ dediği kara harekatı da başladı. 

Artık yarın ve peşi sıra yaşanacakların, harekatın gelişmesini de yönlendireceği şüphesiz. 

Peki, piyasalar ‘Suriye’ye nasıl bir tepki verecek? Bu fırtınadan nasıl etkilenecek? Uzmanlar bu konuda ne düşünüyor? 

Hafta içinde demeçlerle güçlü sinyali verilen, herkesin her an beklediği ancak resmi olarak başlamamış olan ‘Afrin Harekatı’nın borsadaki, dövizdeki etkilerini yakından takip eden üç usta isim, Cuma akşamı piyasaların kapanmasıyla Borsagundem.com için kaleme aldıkları görüşlerde, sıcak gelişmeleri öngörerek piyasaları yazdı. 

Afrin operasyonu beklendiği gibi 3 ay sürer mi bilinmez ama dolar ve BİST 100 Endeksinin seyrinin harekattan ve başkentlerden gelecek haberlere, tepkilere göre şekilleneceği kesin.  

Bir görüş, “Afrin Operasyonu gelişmelere bağlı olarak risk fiyatlamasının etkili olması durumunda kurda geçen hafta izlediğimiz volatilitenin devam edebileceğini düşünüyoruz” şeklinde.

Bir diğeri ise , “Doların yeniden 3.80 üzerine çıkması yakın izlenmeli” yönünde. Bist 100 endeksinde beklentilere gelinci, “115.000 desteğinin kırılması durumunda 114.700/114.300 ve aşağıda 113.500 kısa vadeli destekler olarak öne çıkmakta. Satışların derinleşmesi durumunda 112.500 kritik öneme sahip destek olacaktır” deniyor.

Tüm gözler Suriye’ye çevrilirken, piyasaların nabzını tutan Üzeyir Doğan, Belgin Maviş ve Uğur Bozkurt, yeni haftada endeksi, dövizi ve kritik verileri borsagundem.com’a anlatıyor.. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR21 Ocak 2018 20:21

    ÖLEN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN VE BU OLAYLARIN TEK SORUMLUSU İLE BAŞ DÜŞMANIMIZ ABD DİR.

  • Kubilay Uzuner21 Ocak 2018 17:08

    Türkiye nin ne kadar haklı olduğu görüldü bence puan kaybeden abd oldu teröristleri desteklemesi prestijlerini sarstı.Rusya bile sınır boyu terörist oluşumunu onayladı.Pazartesi borsa primli açılacaktır diye tahmin ediyorum. YTD.

  • Intelligent-IST21 Ocak 2018 11:00

    3) SPK’nın verdiği ceza verilmesi gerekenin milyonda biri bile değil. Neden mi? Yaptığınız tüm bildirimleri doğru varsayıp, içerik ile ilgili hiçbir detaya girmeden sadece yöntemlerle ilgili göstermelik ceza vermiş. SPK bunları da dikkate alsa neler olacağını ve işin nerelere varacağını çok iyi biliyor. Artık 10 bin KY’nızın hepsi, Kayserideki merayı / tarla’yı AVM yapacağım diye 25-30 katına arsa diye iştirak edindiğinizi, üretime hazır diye ederlerinin yaklaşık 3-4 katına istirak edindiğiniz VOLT’un bugüne kadar hala çakılı bir direği olmadığını biliyor artık.