Ana SayfaPiyasaİşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler---

İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler

3 / 4
İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler
21 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

AFRİN HAREKATI VE KUR

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ 

BIST 100 

Hafta başından itibaren volatil hareket eden endeks, kuvvetli destek konumunda olan 105.000 seviyesinin hemen üzerinde 115.147’den kapandı. Haftalık grafiklerde kısa vadeli hareketli ortalamalar yukarı yönlü hareket ederken günlük grafikte yükseliş ivmelerinde bir miktar yavaşlama olduğu görülmektedir. Kısa vadeli trend göstergeleri ise günlük grafikte aşağı yönlü ivmelerini korumaktadır. Aşağı yönlü hareketlerde 115.000 – 114.400 destek bölgesi altına düşülmesi aşağı yönlü hareketlerde ivmelenmeye neden olabilir. Bu durumda destek olarak 113.500 - 112.200 ve devamında 111.700 desteklerinin önem kazanacağını düşünüyoruz.

DOLAR/TL 

Perşembe günü yurt içinde takip edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK Toplantısı’nda, piyasadaki konsensüs beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmezken, karar metninde sıkı duruştaki kararlılık vurgusunun güçlendirilmesi TL’yi destekleyen bir diğer önemli unsur oldu. Perşembe günü hafta başındaki kazançlarını geri vererek 3,7581 seviyesine gerileyen Dolar/TL, haftanın son işlem günü ABD’den gelen yeni açıklamalar ve yaşanan gelişmelerin etkisiyle tekrardan 3,80 TL’li seviyelerin üzerinde fiyatlandı. Bu hafta da Afrin Operasyonu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor olacak. Yaşanan gelişmelere bağlı olarak risk fiyatlamasının etkili olması durumunda kurda geçen hafta izlediğimiz volatilitenin devam edebileceğini düşünüyoruz. 3,8050 üzerindeki her fiyatın teknik olarak 3,8860 civarını gündemde tutmaya devam ettiğini düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR21 Ocak 2018 20:21

    ÖLEN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN VE BU OLAYLARIN TEK SORUMLUSU İLE BAŞ DÜŞMANIMIZ ABD DİR.

  • Kubilay Uzuner21 Ocak 2018 17:08

    Türkiye nin ne kadar haklı olduğu görüldü bence puan kaybeden abd oldu teröristleri desteklemesi prestijlerini sarstı.Rusya bile sınır boyu terörist oluşumunu onayladı.Pazartesi borsa primli açılacaktır diye tahmin ediyorum. YTD.

  • Intelligent-IST21 Ocak 2018 11:00

    3) SPK’nın verdiği ceza verilmesi gerekenin milyonda biri bile değil. Neden mi? Yaptığınız tüm bildirimleri doğru varsayıp, içerik ile ilgili hiçbir detaya girmeden sadece yöntemlerle ilgili göstermelik ceza vermiş. SPK bunları da dikkate alsa neler olacağını ve işin nerelere varacağını çok iyi biliyor. Artık 10 bin KY’nızın hepsi, Kayserideki merayı / tarla’yı AVM yapacağım diye 25-30 katına arsa diye iştirak edindiğinizi, üretime hazır diye ederlerinin yaklaşık 3-4 katına istirak edindiğiniz VOLT’un bugüne kadar hala çakılı bir direği olmadığını biliyor artık.