Ana SayfaPiyasaİşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler---

İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler

4 / 4
İşte harekat haftasında borsa ve dolardaki beklentiler
21 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

GÖZLER SINIRDA, HİSSELERDE VE FAİZDE OLACAK

UĞUR BOZKURT - ALAN YATIRIM / ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI

 BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta içerisinde Afrin’e yapılması planlanan operasyona ilişkin yapılan açıklamalar eşliğinde dalgalı seyir izlemesine karşın global pozitif risk iştahının devam etmesi paralelinde gelen alımlar ile birlikte haftayı hafif pozitif seyir ile tamamladı. Geçen hafta ekonomik gündem olarak yurtiçinde TCMB para politikası toplantısı ve Fitch’in Türkiye değerlendirmesi takip edildi. TCMB piyasa beklentilerine paralel olarak geç likidite penceresi borç verme faizini %12,75 olarak sabit tuttu. Toplantı metninde ise, enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Sıkı duruşun devam edeceğine yönelik kullanılan ifadede yapılan değişiklik sonrası TL’de değer kazançları gördük. 

Bu hafta tüm gözler Afrin harekatına yönelik sıcak gelişmelerde olacak. Ayrıca ekonomik gündem olarak, yurtiçinde kapasite kullanım oranı, Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve ABD’de ise 2017 yılı dördüncü çeyrek GSMH büyümesi izlenilecek. Avrupa Merkez Bankası’ndan faizlerde değişiklik yapmasını beklenmemekle beraber Euro’da, Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeci politkasından beklenenden erken çıkacağı beklentileri eşliğinde güçlü seyrini sürdürmesini beklemekteyiz. BIST 100 Endeksi’nde ise hafta genelinde, jeopolitik riskler nedeniyle baskı hissedilmesine karşın özellikle bankacılık sektörü hisselerinin, yurtdışı benzerlerine göre tarihsel iskontosunun oldukça altında işlem görmesi, endeksin gelişen ülke piyasalarına göre relatif olarak geride performans göstermesi ve global piyasalarda hisse al stratejisinin sürmesi paralelinde gelişen ülke piyasalarına olan sermaye akışının devam etmesinden faydalanması paralelinde hafif pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR21 Ocak 2018 20:21

    ÖLEN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN VE BU OLAYLARIN TEK SORUMLUSU İLE BAŞ DÜŞMANIMIZ ABD DİR.

  • Kubilay Uzuner21 Ocak 2018 17:08

    Türkiye nin ne kadar haklı olduğu görüldü bence puan kaybeden abd oldu teröristleri desteklemesi prestijlerini sarstı.Rusya bile sınır boyu terörist oluşumunu onayladı.Pazartesi borsa primli açılacaktır diye tahmin ediyorum. YTD.

  • Intelligent-IST21 Ocak 2018 11:00

    3) SPK’nın verdiği ceza verilmesi gerekenin milyonda biri bile değil. Neden mi? Yaptığınız tüm bildirimleri doğru varsayıp, içerik ile ilgili hiçbir detaya girmeden sadece yöntemlerle ilgili göstermelik ceza vermiş. SPK bunları da dikkate alsa neler olacağını ve işin nerelere varacağını çok iyi biliyor. Artık 10 bin KY’nızın hepsi, Kayserideki merayı / tarla’yı AVM yapacağım diye 25-30 katına arsa diye iştirak edindiğinizi, üretime hazır diye ederlerinin yaklaşık 3-4 katına istirak edindiğiniz VOLT’un bugüne kadar hala çakılı bir direği olmadığını biliyor artık.