Ana SayfaPiyasaİşte riskli hisseler ve kayıpları---

İşte riskli hisseler ve kayıpları

1 / 4
İşte riskli hisseler ve kayıpları
10 Kasım 2013 - 07:15 www.borsagundem.com

 Küresel piyasaların korktuğu ve ötelediği gerçeklere ilişkin açıklama ve veriler geldikçe gerilim, tepki ve oynaklık da artıyor. Cuma günü açıklanan ve son aylarda genellikle beklentilerin altında kalan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi bu defa beklentilerin üzerinde geldi. 120 bin olarak beklenen Tarım Dışı İstihdam verisi, 204 bin olarak açıklandı. Önceki ayın verisi ise 148 binden 163 bine revize edildi. Açıklama üzerine gelişmiş ülkelerin 10 yıllık hazine bonoları yükselişe geçti.

Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, ABD hazine bonosunun 10 yıllık faiz oranı, bir günde yüzde 5.25 oranında yükselerek 2.74’ye tırmandı. İngiltere 10 yıllık hazine bonosu ise yüzde 3.77 oranında yükselerek çıkışa geçti. Gösterge faizi yüzde 8.62 seviyesine çıktı. Bütün bunların nedeni FED’in tahvil alımlarını azaltmaya yılsonunu beklemeden gidebileceğine ilişkin beklentilerin artması oldu.
Atlanta FED Başkanı Dennis Lockhart, Merkez Bankası’nın tahvil alım programını azaltmayı önümüzdeki ay düşüneceğini söyledi. ABD’de faizlerin yüzde 3’lerin üzerine çıkması ile gelişmekte olan ülkelerden, gelişmiş ülkelere fon akışlarının hızlanması bekleniyor. Ancak gözardı edilmeyen hususlardan biri de gelişmekte olan ülkelerdeki risklere rağmen her zaman cazip getirilerin yatırımcıları çekebileceği.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum14 Kasım 2013 02:12

    Şu İHLAS VE TÜM GRUP HİSSELERİNİ C GRUBUNA HATTA VARSA D GRUBUNA ATILMALI. İnanmıyanlar için anket yapılsın sonucu hep beraber görelim

  • EXPERT11 Kasım 2013 01:18

    Evet ben de anlamıyorum neden ECİLC hissesi yıllardır bu kadar ucuz kaldı. Grup nerdeyse yıllık on trliyon ciro yapıyor ama grubun butun şirketlerine direk veya dolaylı ortak olan Ecilc doğru dürüst kar etmiyor. peki maliye baksın borsada olmayan eczacıbaşı holdingin yıllık karı ne kadar? eczacıbaşı holdinge de %38 ortak ecilc. niye kar vermiyor? hisseler primlenmesin yıllarca dipte taksın ucuza toplayalım diyerek yatırımcıyı soymak için hisselerini elinden almak için nasıl bir düzenek kurulmuş? böyle borsamı olurmuş. rezalet!

  • Küçük Yatırımcı10 Kasım 2013 23:08

    Sınıflandırma yanlış. Koskoca şirket Demirdöküm. Halka açıklığı az diye sen nasıl B grubuna alırsın bunu?

  • yatırımcı10 Kasım 2013 21:07

    sermayesi düşük diye c grubuna alınanlar var.spk asıl bunlara çare bulup diğer gözaltı hisselerden ayırması lazım.en azından piyasa yapıcılı olarak işleme açılması daha mantıklı olur...

  • economi prof'una10 Kasım 2013 19:48

    haklısın kardeş,ama kartaldaki arazinin imar izni çıkınca düzenek filan tutmadan toplayacağı kadarı toplayıp kağıtları uçuracaklar gibi hissediliyor,asıl uçacak olan holdingin en büyük ortağı ilaç olabilir sakın kaptırma varsa bana göre hedefi 16 lira.

  • kel aliço10 Kasım 2013 15:12

    gide gide gittik te gözaltından hissemi kurtardık,herşey iyi gibi görünürken gözaltına alındı,düzenleyici,denetleyici uyuyormuydu,hırsızın hiç suçu yok mu.

  • KY10 Kasım 2013 14:56

    ların hepsi SPK desteği ile batırıldılar.

  • dertli10 Kasım 2013 14:46

    sn aktaş;bilgi,fikir,düşünce,yorum geliştirmek için öncelikle araştırmalı,kendin bilgilenmelisin,incele-araştır fenişi,6 aylığında zarar bile yazmamış,karı düşmüş,sınırlı denetim olumlu,şimdi o güzel başını elline yasla da düşün,feniş olayında suçlu-suçular kim/kimler.

  • vayyyy be10 Kasım 2013 14:28

    feniş a grubu idi,bilançosu hiçde kötü değildi,küt gözalına,burada suç-kabahat yatırımcıda mı.

  • ECONOMY PROF10 Kasım 2013 14:25

    Bist te çok kelepir kağıt var. Mesela ECZACIBAŞI grubununun şirketlerinide inceleyiin! 8 trliyon yıllık cirosu olan şirketin borsa şirktleri neden nep zarar veya ciddi miktarda kar vermiyor. kurulan hangi düzenekle butun kar sadece borsada olmaya şirkette birikiyor? ve borsadakiler sadece fon değer arışı oluşuyor ama ciddi kar vermiyor. kurduğu bu düzenekle piyasa talebini kovuşturup ucuza hisse topluyorlar ve kelepire hisseleri toplama operasyonu bitincede kuracakları yeni düzenekle çok yukarıdan milletin kucağına boşaltma poerasyonu yaparlar.

  • x10 Kasım 2013 14:24

    arkadaş burada yazan da,yorumcuda ahkam kesiyor,feniş a idi,birden c oldu,böyle aniden,hiç sezdirmeden-çaktırmadan nasıl oldu da birden komaya girdi,otriteler neredeydi,c ye alınmadan evvel patron veya birileri sürekli satıştaydı,niye sorulmadı,izlenmedi.

  • metin10 Kasım 2013 09:11

    BU C GRUBU HİSSLERİ BİST 'TEN KAPI DIŞARI ETMEK GEREKİR ACİL