Ana SayfaPiyasaİşte Türkiye’deki yeni uygulama---

İşte Türkiye’deki yeni uygulama

1 / 7
İşte Türkiye’deki yeni uygulama
09 Eylül 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

​Hisse edindirme planları (stock optıon),ülkemizde çok fazla kullanılmamakla birlikte, gelişmiş ülkelerde yaygın olarak uygulanıyor. Bu uygulamada önceden belirlenen bazı koşulları yerine getiren personele şirketin hisseleri bedelsiz olarak veya piyasa fiyatından düşük bir bedelle veriliyor. Bu hisselerin edinilmesi aşamasında elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi gerekiyor. Fatih Köprü, Ekonomist’teki köşesinde bu konuyu ele aldı…

HİSSE EDİNDİRME PLANLARI

Hisse senedi edindirme planları (stock option) gelişmiş ülkelerde çok yaygın olarak kullanılan bir uygulama . Ülkemizde ise dünyanın aksine, henüz yeterince uygulama alanı bulamadığını, sadece bazı çok uluslu şirketlerde yeni yeni kullanılmaya başlandığını görüyoruz. 
Dünyadaki örneklerinden, genellikle halka açık şirketler tarafından kullanıldığı anlaşılıyor. Ülkemizde halka açık şirketlerin sayısı ve toplam şirketler içerisindeki oranı gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük. Ayrıca şirketlerin kendi hisselerini iktisap etmeleri daha önceki yasa kapsamında mümkün değildi. Yeni Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde artık belli şartlarla şirketler kendi hisselerine sahip olabiliyor. Buna bir de vergilendirilmesi konusunda mevduatımızda yeteri kadar açık düzenlemeler olmamasını eklersek, hisse edindirme planlarının Türkiye'de neden yaygın olarak kullanamadığını daha rahat anlarız.
Ekonomik gelişmenin yaratacağı ivmeyle birlikte, bu uygulamanın vergilendirilmesi konusundaki tereddütleri giderici yasal düzenlemelerin yapılması halinde, ülkemizde hisse edindirme planı uygulamalarıyla daha sık karşılaşacağız.
Amacı çalışanların motivasyonunu sağlamak ve şirkete bağlılıklarını arttırmak olarak özetlenebilir. Bu uygulamada temel prensip, şirketlerin çalışanlarına (özellikle üst düzey yöneticiler) şirketçe belirlenen bir takım koşulları yerine getirmeleri halinde bedelsiz veya düşük bedelle çalıştıkları şirketin hisselerini alabilme imkanının tanınmasıdır. Koşullar ise genellikle; belirli bir çalışma süresinin doldurulması ve belirlenen performans hedeflerinin tutturulması olarak sıralanabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)