Ana SayfaPiyasaİşte Türkiye’deki yeni uygulama---

İşte Türkiye’deki yeni uygulama

2 / 7
İşte Türkiye’deki yeni uygulama
09 Eylül 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

TASARIDA VARDI

Bir ara uzun süre gündemimizi meşgul etmişti. Gelir vergisi yasa tasarısından bahsediyoruz. 2013 yılı Haziran ayında Meclis’e sunulmuştu. Ancak yasalaşma süreci beklendiği şekilde gelişmedi.
Bu tasarı öncelikle, çalışanlara pay senedi verilmesi ya da pay senedi satın alma hakkı tanınmasının ücret olarak kabul edileceğine ilişkin düzenleme yer alıyordu. Devamında ise hisse edindirme planlarının vergilendirilmesine ilişkin hükümler vardı. Bu düzenlemeler Mali İdare’nin şimdiye kadar verdiği yazılı görüşlerle açıklandığı genel anlayışına uygundu. Ama konunun yasa ile düzenlenmiş olması, uygulamanın ülkemizde gelişiminin önünü açacaktı.
Önümüzdeki yıl genel seçimler yapılacak. Tasarının o tarihe kadar tekrar gündeme alınarak yasalaşması çok zor görünüyor. Seçime kadar bunun gerçekleşmemesi durumunda, bu seçimle Meclis yenileneceğinden, diğer tasarılarla birlikte kadük (geçerliliği kalmamış) hale gelecek. Yeni dönemde tekrar gündeme gelebilmesi ancak, en baştan, yani yeniden tasarı olarak Meclis’e sunulması ile mümkün olabilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)