Ana SayfaPiyasaİşte Türkiye’deki yeni uygulama---

İşte Türkiye’deki yeni uygulama

3 / 7
İşte Türkiye’deki yeni uygulama
09 Eylül 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

AŞAMALARI    

Hisse edindirme planları üç aşamayı içeriyor. Bu aşamalar neden önemli? Çünkü bu planların vergilendirilmesi konusunu açıklayabilecek öncelikle bu safhaların bilinmesine ihtiyaç var.
İlk aşama, şirketin hisse edindirme planları doğrultusunda çalışanına yerine getirmesi gereken bir takım şartları sunduğu ve böylelikle çalışanının hisse edindirme planına dahil edildiği, diğer bir deyişle çalışanlara hisse planına katılma izni verildiği, hissenin vaat edildiği tarihtir (granting date).
İkinci aşamaya ise bekleme dönemi (vesting) diyebiliriz. Bu aşama, hisse planında belirtilen şartların çalışan tarafından gerçekleştirildiği ve hisse senedi opsiyon hakkının elde edildiği safhadır. Örneğin çalışan, hisse planında dört yıllık çalışma süresini doldurmak ve bu süre içerisinde bir takım performans ölçütlerine ulaşmakla yükümlü olsun. Eğer çalışan, bulunduğu şirkette dört yıllık çalışma süresini doldurmuş ve bu süre zarfında hedeflenen performans ölçütlerine ulaşmış ise opsiyonel hakkını ede etmiştir. Yani bu çalışan için vesting safhası dört yıllık bir zaman dilimini ifade etmektedir.
Hisse planlarının son aşaması olan üçüncü aşama ise bekleme dönemi bittikten sonra çalışanın haklarını kullanarak hisseleri piyasa fiyatından düşük bedelle veya bedelsiz olarak iktisap ettiği aşamadır. (exercising).

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)