Ana SayfaPiyasaİşte Türkiye’deki yeni uygulama---

İşte Türkiye’deki yeni uygulama

5 / 7
İşte Türkiye’deki yeni uygulama
09 Eylül 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

VERGİYE TABİ GELİRLER

Hisse edindirme planları kapsamında, iktisabın gerçekleşmesi durumunda net ücret olarak nitelendirilecek olan tutar, çalışanın bu alım içim para ödeyip ödememesine göre değişiyor. Hisselerin bedelsiz olarak sağlanması durumunda alınan hisselerin piyasa değerinin tamamı ücret geliri sayılıyor. Hissenin piyasa değerlerinin altında bir bedel ile alınması durumunda ise piyasa değeri ile hisselerinin alımı için ödenen bedel arasındaki fark ücret geliri olarak kabul ediliyor.

VERGİYİ İŞVEREN KESİYOR

Hisse senedi planları çerçevesinde işveren tarafından çalışanlarına sağlanan bu ücret niteliğindeki menfaatler üzerinden vergi kesintisi (stopaj) yapılması gerekiyor. Yürürlükteki gelir vergisi tarifesi uyarınca kesintinin oranı yüzde 15'ten başlıyor ve tutar yükseldikçe yüzde 35'e kadar çıkıyor.
Ancak bahse konu bu uygulama, çalışanlara hisse senedi veya senedi satın alma hakkının Türkiye'de bulunan işverence tanınması veya yurtdışındaki grup şirket tarafından sağlanan hisselerin Türkiye'deki şirkete yansıtılması durumunda geçerli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)