Ana SayfaPiyasaİşte Türkiye’deki yeni uygulama---

İşte Türkiye’deki yeni uygulama

6 / 7
İşte Türkiye’deki yeni uygulama
09 Eylül 2014 - 15:41 www.borsagundem.com

YURT DIŞINDAN ALINIRSA

Şirket hisselerinin yurtdışında mukim şirket tarafından doğrudan Türkiye'de çalışan personele sağlanması durumunda, ödemenin Türkiye'deki işveren ile ilişkilendirilmesi mümkün olmuyor. Bu nedenle ücret olarak nitelendirilecek olan tutarın yıllık gelir vergisi beyannamesi yolu ile çalışan tarafından beyan edilerek, hesaplanan verginin ödenmesi gerekiyor.

SATIŞTA VERGİ YOK

Türkiye'de banka veya aracı kurum aracılığıyla gerçekleştirilen hisse senedi satışında, bu kurumlar tarafından işlemden elde edilen kazancın hesaplanarak, bu kazanç üzerinden vergi kesintisi(stopaj) yapılması gerekiyor. Ancak stopajın oranı, menkul kıymet yatırım ortaklığı hisse senetleri hariç olmak üzere, Bakanlar Kurulu tarafından sıfıra indirildi.
Hisse edindirme planlarının daha çok halka açık şirketler tarafından uygulanacağı düşünüldüğünde, bu şirketlerin paylarını edinmiş olan çalışanların bunları banka veya aracı kurum aracılığıyla borsada (BİST) satması durumunda kazancın tutarı ne olursa olsun vergi kesintisi yapılmayacaktır. Ayrıca bu gelir için beyanname verilmesi de söz konusu değil. Dolayısıyla tutarı ne olursa olsun bu satıştan sağlanan kazanç üzerinden hiç vergi ödenmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)