Ana SayfaPiyasaPiyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar---

Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar

10 / 13
Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar
17 Eylül 2018 - 14:15 www.borsagundem.com

DOLAR/TL YIL SONUNA KADAR NASIL HAREKET EDER?

İsim/Kurum: Ali Rıza İncekara/BGC Partners 

Tahmin: 5,50-6,00

Ne bekliyor: -

İsim/Kurum: Gülsevin Çipli/Yapı Kredi Yatırım

Tahmin: 5,50-6,00

Ne bekliyor: Kısa vadeli rahatlama eşliğinde 5,50-6,00'da dengelenme olur. Ancak FED'in faiz arttırım süreci ve parasal genişlemeyi sonlandırmaya ve faiz artışına hazırlanan ECB ile birlikte gelişmekte olan piyasalar için soru işaretleri devam ediyor. İçerde de yüksek enflasyon izlenecek.

İsim/Kurum: Ömer Eryılmaz/Yatırım Finansman 

Tahmin: 5,50-6,00

Ne bekliyor: Özellikle Merkez Bankası'ndan güçlü ve kararlı bir faiz artışı gelmesi sonrasında piyasaların da bu kararı oldukça olumlu karşılaması ile beraber yıl sonu kur beklentimiz 50 ila 100 kuruşa yakın geriledi.

İsim/Kurum: Selim Yazıcı/TEB Portföy 

Tahmin: 5,50-6,00

Ne bekliyor: Ticaret savaşlarının hala gündemde olduğu bir ortamda GOÜ'lere para akışının biraz kısıtlanacağına inandığımızdan, TL çok ucuz olmasına rağmen değerlenmesinin gecikmeli olabileceğini düşünüyoruz.

İsim/Kurum: Uğur Boğday/Ziraat Portföy 

Tahmin: 5,50-6,00

Ne bekliyor: TCMB adımı ve orta vadeli program beklentisi kuru olumlu etkiliyor. Ancak enflasyonda yükseliş trendi sürüyor. Bu bakımdan temkinli olmakta da fayda var. Henüz TL'deki zayıflamanın etkisi fiyatlara tam olarak yansımış değil.

İsim/Kurum: Metin Ayışık/Gedik Yatırım 

Tahmin: 5,50-6,50

Ne bekliyor: Ülke risk priminde önemli bir azalış gözlenmesi durumunda kurun 6 TL altında dengelenme eğilimine girme olasılığı ağır basacaktır.

İsim/Kurum: A1 Capital 

Tahmin: 6,00-6,50

Ne bekliyor: TCMB'nin aldığı karar dolar/TL'de kademeli olarak 6,00-5,72 bandına kuru taşıyabilir. Buna karşın yıl sonuna doğru enflasyonda geçişkenlik etkisinin devam ediyor oluşu, TL'nin değer kazanmasını sınırlayabilir.

İsim/Kurum: Zeki Şen/Garanti Yatırım 

Tahmin: 6,00-6,50

Ne bekliyor: MB piyasa beklentilerini büyük ölçüde karşıladı, Kurun kısa vadede 6,00 etrafında dengelenmesini bekleriz. Bundan sonra OVP, Brunson davası, FED ve ticaret savaşlarına yoğunlaşılacak. OVP kapsamında duyurulacak maliye politikalarının sıkı para politikası ile uyumu da olumlu algılanacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)