Ana SayfaPiyasaPiyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar---

Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar

12 / 13
Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar
17 Eylül 2018 - 14:15 www.borsagundem.com

GÖSTERGE FAİZ YIL SONUNA KADAR NASIL HAREKET EDER? (%)

İsim/Kurum: A1 Capital 

Tahmin: 23-24

Ne bekliyor: Kasım ayında ABD'deki ara seçimler sonrası ikili ilişkilerde görülebilecek bir normalleşme, halinde yüzde 23 -24 bandında, alternatif senaryoda ise yüzde 23'ün altında bir faizle karşılaşabiliriz.

İsim/Kurum: Gülsevin Çipli/Yapı Kredi Yatırım

Tahmin: 23-24

Ne bekliyor: Küresel anlamda yükselen faiz oranlarının negatif etkilediği piyasada, gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik endişeler, yurtiçinde ise enflasyondaki katılık soru işareti yaratmaya devam edebilir.

İsim/Kurum: Ömer Eryılmaz/Yatırım Finansman 

Tahmin: 23-24

Ne bekliyor: Gösterge faizin yüzde 25'lerde zirve yaptığını düşünüyoruz. Özellikle yapıcı para ve maliye politikalarının gündeme oturması durumunda, TL üzerindeki beklentiler olumlu yöne evirileceği için enflasyon görünümünde bir miktar toparlanma söz konusu olacaktır. Bu da yıl sonuna doğru gösterge faizde alım getirebilir.

İsim/Kurum: Metin Ayışık/Gedik Yatırım 

Tahmin: 23-25

Ne bekliyor: Enflasyon tarafındaki yüksek seyrin kısa vadede sürmesini, ancak yıl sonuna doğru gerek TCMB'nin güçlü hamlesinin gerekse de zayıf iç talebin etkisiyle enflasyonun zirve yapıp düşüş eğilimine girmesini bekliyoruz.

İsim/Kurum: Ali Rıza İncekara/BGC Partners 

Tahmin: 24-25

Ne bekliyor:

İsim/Kurum: Uğur Boğday/Ziraat Portföy

Tahmin: 24-25 

Ne bekliyor: Enflasyonda yükselişin sürmesini beklediğimizden, TCMB'nin politika faizinde indirim yapmasını beklemiyoruz. Orta vadede politika faizi bu seviyelerde kalır. Bu nedenle gösterge tahvil faizlerinde de önemli bir değişim olmaz.

İsim/Kurum: Zeki Şen/Garanti Yatırım 

Tahmin: 24-25

Ne bekliyor: TCMB'nin son faiz artırımı fonlama maliyetini yukarı çekti. Yine yıl sonunda enflasyonun yüzde 20 üzerinde kalmasını bekliyoruz. Bunlardan hareketle tahvil piyasasında 1-5 yıllık vadelerdeki iyimserlik sınırlı kalır. 10 yıllık tahvil faizindeki gerileme ise kısa vadelere göre daha anlamlı olacaktır.

İsim/Kurum: Selim Yazıcı/TEB Portföy 

Tahmin: 26-27

Ne bekliyor: Merkez Bankası'nın kazandığı kredibilitenin faiz ortamı için olumlu olmasını bekleyebiliriz. Ancak FED tarafından yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi beklenen iki adet faiz artışı, bu olumlu ortamın kalıcı olmasını engelleyebilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)