Ana SayfaPiyasaPiyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar---

Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar

2 / 13
Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar
17 Eylül 2018 - 14:15 www.borsagundem.com

PORTFÖY NASIL OLMALI?

Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrasında öne çıkan yatırım araçları, basit getirili TL yatırım araçları oldu. Konuştuğumuz uzmanlar, faiz artışı sonrası TL'nin güçlenme eğilimine dikkat çekerken, TL mevduatta da yüzde 25'in üstü seviyelerin gündeme geldiğini kaydediyor. 

Örneğin, TL faizlerin cazibesi nedeniyle sabit getirili enstrümanların (tahvil ve mevduat) ağırlığını yüzde 30 civarında tutan Garanti Yatırım, döviz cephesinde ise Türk bankalarının ihraç ettiği Eurobond faizlerinin çok yüksek olduğunu vurguluyor. Garanti Yatırım Genel Müdürü Zeki Şen, döviz taşımak isteyen yatırımcıların bu tahvillerde alım yapmalarını öneriyor. 

Mevduatın yıl sonuna kadar en çok öne çıkacak yatırım aracı olmaya devam edeceği kanaatinde olan Ziraat Porftöy Genel Müdürü Uğur Boğday ise hisse senedi pozisyonlarının yine altın ile dengelenmesini sağlıklı buluyor. Boğday, "Zira son dönemde TL varlıklarda yaşanan dalgalanma Türkiye için emsal kabul edilen Arjantin, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerde de görülüyor. Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahı çok zayıf ve bu yüzden yerel para birimleri değer kaybediyor" diyor. Boğday, son çeyrekte piyasaları etkilemesi beklenen diğer gelişmeleri, Brunson davası, ABD seçimleri, İran'a yönelik yaptırımlar ve FED faiz aksiyonları olarak sıralıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)