Ana SayfaPiyasaPiyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar---

Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar

7 / 13
Piyasada beklentiler değişti, işte yeni hesaplar
17 Eylül 2018 - 14:15 www.borsagundem.com

BORSA TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Hisse senetlerinde bir süredir ekonomide beklenen durgunluk, TL'deki zayıflamanın şirketlere vereceği hasarlar ve finansal sisteme etkileri fiyatlanıyordu. Bu nedenle değerlemeler oldukça baskı altında kaldı. Merkez Bankası'nın son attığı faiz adımıyla TL'de bir miktar dengelenme olması bekleniyor. Eylül ayının ikinci yarısında açıklanması beklenen OVP ile birlikte enflasyonla mücadele ve bütçe dengesi açısından da yeni adımların atılması bekleniyor. işte bu olumlu hamlelerin borsa tarafında iyimser beklentileri arttırdığını söylemek mümkün. Yapılan değerlendirmelerde 95.000-105.000 bandı öne çıkıyor. Hatta 110.000 üstü seviyeleri de yıl sonu için öngören uzmanlar bulunuyor. 

Garanti Yatırım'dan Zeki Şen, hisse senedi piyasasının potansiyeline dikkat çekiyor ama küresel faktörlerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyor. Şen'in dikkat çektiği riskler ise gelişmekte olan ülkelerde Çin, Arjantin, Güney Afrika özelindeki haber akışı ve İdlib kaynaklı jeopolitik risk faktörü. Yurtiçi ve yurtdışı gündem başlıklarının borsa açısından dalgalı dönemin sona ermediğine işaret ettiğini söyleyen Şen, "Yılın son çeyreğine yaklaşılırken 88.000- 102.000 geniş işlem bandında dalgalanma gündeme gelebilir" diyor. 

Ömer Eryılmaz da yıl sonunda endekste 105.000 seviyesinin üzerine çıkılabilmesi için Türkiye piyasalarında risk priminin düşmesinin ve sıcak para girişini sağlayacak ekonomik iyileşmelerin sağlanmasının gerektiğini anlatıyor. Eryılmaz'ın ekonomide dikkat çektiği başlıklar ise bankaların dış borç çevirmesi, döviz kurlarında gerileme, maliye politikalarında sıkılaştırma, enflasyon beklentilerinde iyileşme olarak sıralanıyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)