Ana SayfaPiyasaPiyasada temkinli iyimserlik sürecek---

Piyasada temkinli iyimserlik sürecek

1 / 6
Piyasada temkinli iyimserlik sürecek
11 Nisan 2016 - 11:25 www.borsagundem.com

Gelişen piyasalara gelen para akımından en çok nasiplenen borsalar arasında olan Borsa İstanbul, 83.000 seviyelerini test etti. Uzmanlar, olumlu havanın ikinci çeyrekte de devam etmesini bekliyor.

2015 yılı Türk finans piyasaları açısından oldukça negatif geçti. TL varlıklar değer kaybederken, döviz kurlarında önemli yükselişler yaşandı. Dolayısıyla TL varlıkları, döviz cinsinden ekstra ucuzladı. 2016 yılında ise bu durumun düzeltmesi yaşanıyor. Aşırı ucuzlayan fiyatlar tekrar değerlendiriliyor. Global likidite koşulları riskli varlıkları desteklerken, makro anlamda olumlu veriler yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisini tazeliyor. 2015 yılında yaşanan iki genel seçimin 20l6'da yaşanmayacak olması,

Suriye sorununun uluslararası bir mutabakat gerektiren biçimde çözüme ulaştırılması girişimleri, Rusya ile zirveye ulaşan gerilimin düşme eğilimi, Türkiye'ye ilgiyi artırıyor. Yabancı yatırımcının takastaki payı bu ilgi ile birlikte yıl içinde yüzde 1,32 arttı ve yüzde 63,67'ye yükseldi.

Tabii burada ana faktörün, FED'in görece gevşek para politikasına 20l6'da da devam edeceği inancı olduğunun altını çizmek gerekiyor. Ancak her ne kadar tüm gelişen piyasalar olumlu etkilense de Türkiye özelinde iyimserliğin dozu artıyor. Bunun nedenlerine bakıldığında gerileyen enerji fiyatları, önemli bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Gelişen ülkelerin bir kısmı ise düşen enerji fiyatlarından negatif etkileniyor. Sonuçta yılın ilk üç ayına bakıldığında, 2015'teki olumsuz havanın dağılma eğiliminde olduğu görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)