Ana SayfaPiyasaPiyasada temkinli iyimserlik sürecek---

Piyasada temkinli iyimserlik sürecek

6 / 6
Piyasada temkinli iyimserlik sürecek
11 Nisan 2016 - 11:25 www.borsagundem.com

DÜZELTME OLABİLİR 

İş Potföy Yönetimi Genel Müdürü Tevfik Eraslan, yabancı yatırımcının son 1,5 ayda ciddi bir ilgisinin olduğunu kaydediyor. Ancak son günlerde bu hızda bir yavaşlama eğilimi olduğunu da ifade eden Eraslan, "Piyasalarda fiyatlamalar belli seviyelere geldi. Bundan sonra alımın hızı yurtdışından gelecek haberlere bağlı" diyor.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise yaşanan hızlı alımların ardından bir kâr satışı hareketinin görülebileceği yönünde değerlendirme yapıyor. Ancak piyasada atmosferin iyi olduğunu söyleyen Ayışık, olası bir düzeltme sonrası piyasalarda olumlu havanın devam edeceği kanaatinde.

GCM Forex Genel Müdürü Alper Nergiz ise "Türkiye'ye para girişine bakıldığında bu normal bir durum. Çünkü iskonto yüksekti. Piyasalarda da gelişen ülkelere doğru bir eğilim vardı. Bundan Türkiye piyasası da nasibini aldı" diyor. Nergiz, ayarlanması mümkün olmayan jeopolitik riskler bir kenarda tutulduğunda, Türkiye'nin parasal genişlemeden, genç nüfusu, büyüme eğilimi gibi olumlu faktörleri sayesinde faydalanacağını söylüyor.

Ekonomist Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)