Ana SayfaPiyasaİzmir Fırça ve İntema sorusu---

İzmir Fırça ve İntema sorusu

1 / 2
İzmir Fırça ve İntema sorusu
30 Ocak 2018 - 08:55 www.borsagundem.com

ÇIKIŞI EKONOMİK VERİLER DESTEKLEMİYOR

SORU (1) - İZFAS’ın KAP’ta iş bağlantısı haberi var. Ancak miktar ve yıllık ciroya katkısı hakkında bir şey belirtilmemiş. Sizin yorumunuz nedir? Bu iş bağlantısının şirket ciro ve karlılığına katkısı hangi oranda olur? Bu tip iş bağlantıları şirketin fiyat hareketliliğini destekler mi? 

Murat Yılmaz

CEVAP - İzmir Fırça açıklamış olduğu son beş yıllık bilançosuna göre gelirini düzenli olarak artırmasına rağmen kârda aynı başarıyı sergileyemedi. Şirket kâr etme noktasında zorlanıyor. Son açıkladığı altı aylık bilançosuna göre de satış gelirindeki ciddi artışa rağmen dönem sonu kârı azaldı. Bu itibarla firmanın satış bağlantılarında bulunması olumlu olmakla birlikte ondan da önemli olanın kârını artırabilmesi olduğunu unutmamalı. 

İzmir Fırça, son olarak 25 Ocak 2018 günü Tekzen ile bir sözleşme imzaladığını ve kendi ürünlerinin söz konusu şirketin tüm mağazalarında satılacağını duyurdu. Açıklamada Tekzen’in 118 mağazasında ürünlerinin satılacak olması nedeniyle ciro ve kârlılığının olumlu yönde etkileneceğini dile getirdi. Bununla birlikte 2017 yılında da aynı mağazalarda ürünlerinin satıldığını göz önüne alındığında geçmiş yıla ilave bir ciro kaynağının yaratıldığı düşünülmemeli. Öte yandan 2017 altı aylık bilançosuna göre cirosunun yüzde 19,6 artmış olmasından ziyade yatırımcıların kârda yaşanan düşüşü göz önünde bulundurmaları daha önemi olacaktır. Firmanın bilanço yapısı incelendiğinde ise diğer faaliyet gider kalemiyle finansal giderler kaleminde gözlenen artış şirketin kârının gerilmesinde etkili olmakta.  

Kârdaki zayıf seyre rağmen özellikle 2017 yılı içinde hissede yaşanan çıkışın ekonomik verilerle açıklanır bir yanı bulunmuyor. Gelinen aşamada oldukça riskli bir seviyede bulunan hissede pozisyon almayı düşünmek gereksiz yere risk üstlenmek anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)