Ana SayfaPiyasaJeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti---

Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti

1 / 5
Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti
13 Ekim 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

​Hafta içinde açıklanan FED tutanak­larının desteklediği risk iştahı ile sert yükselen yurtiçi ve küresel piyasalar­da bu seyir kısa sürdü. Yurtiçinde sı­nır bölgelerimizde yaşanan çatışma­ların Türkiye'ye jeopolitik risk olarak yansıması ve yurtiçinde protestolarla birlikte yaratmış olduğu gerginlikler, piyasalardaki yükselişin kalıcı olma­sını zorlaştırıyor. Yaşanan olayların sürmesi ve bir yandan da sınır ötesi harekat beklentisinin oluşması ger­ginliğin artmasına yol açarken, bunun piyasalara yansıması tansiyonun yük­selmesi yönünde oldu.

72.000 seviyelerine kadar gerile­yen endeks, FED'in kısa vadede faiz artırımına gitmeyeceğine işaret eden FOMC tutanakları sonrasında 74.000'e kadar gelse de orada kalıcı olamadı.

Gözde Yeniova’nın Ekonomist’teki haberine göre iç gündemdeki gerginliklerin yanı sıra küresel büyümeye yönelik endişeler ve güçlü doların ABD'nin rekabet gü­cüne zarar vereceği kaygısının FED'in hızlı bir faiz artırımına gitmesini en­gelleyeceği beklentisi, satışları bera­berinde getiriyor. Orta vadede önem­li direnç olarak görülen 76.500 nok­tasının üstünde kapanışlar görülme­dikçe kalıcı bir yükselişten bahset­menin zor olduğunu ifade eden ana­listler, aşağıda ise destek seviyelerini 74.500-73-800 olarak gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • geleceği parlak arsalar13 Ekim 2014 20:21

    Karasu da bulunuyor,,deniz-karadeniz otoyolu,yeşil bir tabiat,karasuyu çekici kılıyor.

  • pozisyon arsa arazi olmalı artık13 Ekim 2014 14:22

    neden arsa veya arazi,çümkü istanbulda nufus artıyorsa,ailelerde çocuklar evlenip yeni eve taşınacaklarsa,konut ihtiyacı artacak demekse,ne lazım önce arsa arsanın üzerine de konut.ne jeo politik ne başka şey tanımaz arsa arazi yatırımı istanbulda konutluk arazi kalmıyor artık uyanmalı.

  • ben arsa topluyorum mesela.13 Ekim 2014 13:50

    amma da lafı dolandırıyorlar,yahu desenize bir sürü risk var bu kış , satın kağıtları yatın faize ya da bildiğiniz başka şeye.