Ana SayfaPiyasaJeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti---

Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti

3 / 5
Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti
13 Ekim 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

DESTEK SEVİYESİ KIRILDI

Burgan Yatırım Finansal Danış­manlık Müdür Yardımcısı Murat Ak-yol, bölgeye ilişkin gelişmeler önem­li bir risk unsuru olarak öne çıksa da mevcut koşullar altında küresel tren­din yurtiçi piyasalar üzerindeki etki derecesinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

Murat Akyol, "Dolayısıyla siyasi tarafta algı bozulmasına yol açmadık­ça protestoların etkisi sınırlı kalacak. FED tutanakları sonrasında oluşan yu­karı yönlü eğilimin kalıcı olması için ise TL'nin değer kazanımlarını koruması veya ileri taşıması oldukça önemli. 72.500-73-000 bölgesinde cid­di bir destek oluşmuş durumda. Do­layısıyla daha düşük seviyelerden söz etmek için bu güçlü desteğin kırılma­sı gerekir" diyor.

Güneyimizdeki ülkelerde sorun­ların olması ve iç siyasi gelişmeler ne­deniyle zorlu bir yıl geçireceğimizin işaretlerinin görüldüğünü ifade eden ALB Menkul Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, "Bir süre daha bu olayların fiyatlaması yapılır. Özellikle bundan sonra yurtiçinde siyasi gelişmeler ve ekonomik veriler, diğer yandan za­man zaman FED faiz tartışmaları yo­rumları fiyatlanacaktır" diyor.

Piyasaların Kobani olaylarının önümüzdeki aylarda gerçekleştirile­cek sınır ötesi operasyonlara ön ayak olduğu izlenimine sahip olduğunu ifade eden Ulus Menkul Yönetim Ku­rulu Üyesi Özgür Devrim Yılmaz da, "Bu hem bölgedeki istikrarın bozul­ması hem de Türkiye'nin riskinin art­ması anlamına geliyor. Kredi dere­celendirme kuruluşlarının zaten gö­rünümünü negatifte tuttuğu Türkiye için olumsuz bir gelişme. Bu neden­le satışların önümüzdeki haftalarda hız kazanması söz konusu. Yön aşa­ğı doğru olmakla birlikte önemli bir destek noktası olan 74.000 seviyesi de kırıldı" diyor.

Bu dönemde yatırımcılara yük­selen volitiliteye yani hızlı iniş çıkış­lara göre pozisyonlarını konumlan­dırmalarını öneren Yılmaz, yatırım­cılara uzun vadeli yatırımlar yerine daha kim dönemli endekse bağlı ha­reket (beta katsayısı yüksek) eden hisselere yatırım yapmalarını tavsiye ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • geleceği parlak arsalar13 Ekim 2014 20:21

    Karasu da bulunuyor,,deniz-karadeniz otoyolu,yeşil bir tabiat,karasuyu çekici kılıyor.

  • pozisyon arsa arazi olmalı artık13 Ekim 2014 14:22

    neden arsa veya arazi,çümkü istanbulda nufus artıyorsa,ailelerde çocuklar evlenip yeni eve taşınacaklarsa,konut ihtiyacı artacak demekse,ne lazım önce arsa arsanın üzerine de konut.ne jeo politik ne başka şey tanımaz arsa arazi yatırımı istanbulda konutluk arazi kalmıyor artık uyanmalı.

  • ben arsa topluyorum mesela.13 Ekim 2014 13:50

    amma da lafı dolandırıyorlar,yahu desenize bir sürü risk var bu kış , satın kağıtları yatın faize ya da bildiğiniz başka şeye.