Ana SayfaPiyasaJeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti---

Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti

4 / 5
Jeopolitik risklere karşı pozisyon alma vakti
13 Ekim 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

PORTFÖY ÇEŞİTLENMELİ

Integral Menkul Araştırma Uzma­nı Beste Naz Süllü, Türkiye henüz ka­ra harekatı konusunda "kesin" ko­nuşmaya başlamadığı için piyasalar­daki fiyatlamaların yumuşak olduğu­nu gördüklerini söylüyor. Süllü, önü­müzdeki süreçte kara harekatına yö­nelik gelişmelerin yaşanması, karşıt görüşlü saldırıların artması veya iç gündemde tansiyonun yükselmesiyle piyasalardaki fiyatlamaların aşağı yön­lü gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Beste Naz Süllü'ye göre piyasaların yön bulmakta zorlandığı veya tek bir yöne doğru hareket etmediği bu­günlerde yatırımcılar, portföylerinde çeşitliliğe giderek risklerini en iyi şe­kilde optimize edebilir. Buna göre yatırımların yüzde 40 gibi önemli bir pa­yı dövize ayrılabilir.

Endekste görülen düşüş eğilimin­den kaçınmak amacıyla yatırımcılar borsada defansif hisseleri tercih ede­bilir. Enflasyon nedeniyle reel getiri-lerin kısıtlandığı şu süreçte TÜFE en­deksli DİBS de tercihler arasında bu­lunabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • geleceği parlak arsalar13 Ekim 2014 20:21

    Karasu da bulunuyor,,deniz-karadeniz otoyolu,yeşil bir tabiat,karasuyu çekici kılıyor.

  • pozisyon arsa arazi olmalı artık13 Ekim 2014 14:22

    neden arsa veya arazi,çümkü istanbulda nufus artıyorsa,ailelerde çocuklar evlenip yeni eve taşınacaklarsa,konut ihtiyacı artacak demekse,ne lazım önce arsa arsanın üzerine de konut.ne jeo politik ne başka şey tanımaz arsa arazi yatırımı istanbulda konutluk arazi kalmıyor artık uyanmalı.

  • ben arsa topluyorum mesela.13 Ekim 2014 13:50

    amma da lafı dolandırıyorlar,yahu desenize bir sürü risk var bu kış , satın kağıtları yatın faize ya da bildiğiniz başka şeye.