Ana SayfaPiyasaKalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu---

Kalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Kalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu
09 Temmuz 2018 - 08:38 www.borsagundem.com

TEMETTÜDE SÜREKLİLİK YOK

SORU (1) - Kalkınma Bankası hissesi 6,40’lardan neden 3,84’e kadar düştü. Kar payını az verme adına mı bu işlemler oluyor? 10 ila 13’leri gören hisse senedi bu kadar düşer mi? 

İsmail Uysal

  CEVAP - Kalkınma Bankası Ekim 2017’de en yüksek 7,09 TL’ye kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Geçen süre zarfında arada yukarı yönlü tepkiler olsa da bu çıkışlar sınırlı kaldı ve satış baskısı nedeniyle düşüş devam etti. Gözlenen düşüş hareketi kapsamında Haziran 2018’de en düşüş 3,16 TL’ye kadar geriledi ve ardından tepki alımları geldi. Hisse, son olarak 6 Temmuz 2018 günü kapanışını 4,43 TL’den tamamladı. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde bazı yıllar yükselirken bazı yıllar gerilediği bu itibarla uzun vadede istikrarlı bir çıkışının olmadığı görülmekte. Bu itibarla gerçekleşen çıkış kadar düşüşün de önceki fiyat seyri ile uyumlu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bankayla ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise Çanakkale, Çan’da bulunan taşınmaz satışıyla ilgili. Dört parsel üzerine kurulu bulunan Süt fabrikası, arsa, tarla, lokanta, gazino ve makine. teçhizatından ibaret gayrimenkul 2.265.000 TL’ye satıldı. Satış işleminin eylül ayında tamamlanması bekleniyor. Diğer taraftan bankanın geçtiğimiz haziran ayı sonunda Çin bankası ICBC ile 400 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladığı duyuruldu. Söz konusu kredi kurumsal finansman faaliyetlerinde kullanılacak. Tüm bunlardan ayrı olarak bankanın 2011 yılından sonra temettü ödemesinde düzensiz bir yapıya döndüğünü görmekteyiz. Geçtiğimiz nisan ayında büyük ortak Hazine Müsteşarlığı temsilcisinin talebi üzerine olağan genel kurul toplantısı ertelenirken sonradan toplantı tarihinin 7 Temmuz 2018 olmasına karar verildi. Henüz genel kurul toplantısı sonucu KAP’a bildirilmediyse de son olarak 2016 yılında kâr payı dağıtan firmanın yönetim kurulu nisan ayında aldığı kararla bu yıl yüzde 121,85 oranında temettü dağıtılacağını bildirmişti. Teklifte bir değişiklik olmaması halinde bankanın vereceği temettünün düşük olmadığı görülüyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • umut.09 Temmuz 2018 19:24

    şirket sahibi ve spekületör bazlı hareket eden bir şirket murat güler glryh yatırımcısını madur etmiştir twetır da şirketin paralı askerleri şirketi pazarlamıştır şirket şu izlenimde masa sandalye şirketi