Ana SayfaPiyasaKalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu---

Kalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Kalkınma Bankası ve Güler Yatırım Holding sorusu
09 Temmuz 2018 - 08:38 www.borsagundem.com

GERİ ALIMA RAĞMEN DÜŞTÜ

SORU (2) - Güler Yatırım Holding teknik olarak olumlu iken hisse geri alınımından sonra düşüş yaşadı. Halbuki alımdan sonra bu hisse düşüş yerine sert yükseliş yapması gerekmez miydi? Bunun sebebi nedir? Hisse düştükçe düşüyor zararımız çoğalıyor bu konudaki görüşünüz nedir? 

Ceylan

CEVAP - Güler Yatırım Holding’in geçmiş yıllardaki fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede dalgalı bir seyir izlediği görülüyor. Hissede zaman zaman sert yukarı yönlü hareketler yaşanmakta ve sonra aynı hızla gerilemekte. Ancak gerçekleşen bu fiyat hareketleri spekülatif olabildiği kadar yapay da olabilmekte. SPK’nın 11 Mayıs 2018 günü verdiği kararda yapay fiyat hareketinde bulunan dokuz kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması hissede yapay hareketlerin olabildiğini göstermekte. Hissenin fiyatı bu yıl içinde en yüksek 2,59 TL’yi test etikten sonra gerilerken SPK’nın bu kararı sonrasında tutunma çabası da etkili olmadı ve düşüş artarak devam etti. Fiyat düşüşünü durdurabilmek gayesiyle şirket yönetiminin bağlı ortaklıkları aracılığıyla kendi paylarını geri alacağını duyurması da fazla etkili olmadı. Firma geri alım için 4,5 milyon TL fon ayırırken alma işleminin 1,00-1,50 lira fiyat aralığından gerçekleştireceğini duyurdu. Bilahare zaman zaman alımlarda bulunsa da düşüşe mani olamadı. Son kapanışını 1,21 TL’den gerçekleştiren hissenin mevcut fiyat seviyesi, düzeltilmiş verilerle 1,61 TL’ye denk gelen 26 Mayıs 2006 tarihli ilk açılış fiyatının gerisinde bulunuyor. Yatırım holdingi niteliğindeki firmaların geneli takip edildiğinde uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığı gözlenmekte. Bunda sektörün arzu edilen kârlılığı elde edememesinin etkisini göz ardı etmemeli. Güler Yatırım Holding de benzer bir sıkıntı yaşıyor. Şirket geçtiğimiz yıl zarar etmekle birlikte önceki yıllarda cüzi miktarda kâr rakamı gösterebildi. Son açıklanan 2018 yılı üç aylık faaliyet döneminde kârda artış daha fazla gerçekleşse de devamının ne ölçüde geleceği bu aşamada belirsiz. Bu da hisseye ilgiyi sınırlı kılıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • umut.09 Temmuz 2018 19:24

    şirket sahibi ve spekületör bazlı hareket eden bir şirket murat güler glryh yatırımcısını madur etmiştir twetır da şirketin paralı askerleri şirketi pazarlamıştır şirket şu izlenimde masa sandalye şirketi