Ana SayfaPiyasaKar engeline takılan hisseler---

Kar engeline takılan hisseler

1 / 2
Kar engeline takılan hisseler
17 Kasım 2014 - 14:07 www.borsagundem.com

KÂR YETERSİZ OLUNCA HİSSE ÇIKMIYOR

SORU (1) -Son bir yıldır tekstil sektörünün durumunun biraz düzeldiğini gazetelerden okuyup Menderes Tekstil hissesi aldım. Benim almamla birlikte Menderes Tekstil hisseleri iki kez dip oldu. Durumu çok mu kötü, anlayamadım? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Fazlı Hakkoymaz 

CEVAP-2012 yılında zarar açıklayan Menderes Tekstil, geçtiğimiz yıl kâr etti. Firma 2014’ün dokuz aylık döneminde kârını sürdürdü. Artan satış gelirine bağlı olarak kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artırması önemli. Aynı performansın devam etmesi halinde yıl sonu kârı bir önceki yılın üstünde gerçekleşmiş olacak.  Böylesi bir ihtimal uzun bir aradan sonra ilk defa iki yıl üst üste kârını artırması anlamına gelecek.
Firmanın en büyük sorunu ise kârda belli bir istikrarı tutturamaması. Kârı bir yıl artarken bir sonraki yıl gerilemekte. Sahip olduğu sermaye ile karşılaştırıldığında da kârın yetersizliği daha net bir şekilde ortaya çıkmakta.
Kârda düzenli bir artışın görülememesi yatırımcıların hisseye temkinli yaklaşmasının başlıca sebeplerinden birisi oluyor. Bu durum hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Halihazırda fiyatı nominal değerinin altında bulunuyor. 2014’ün ilk aylarında gerçekleşen çıkışla birlikte geçtiğimiz ekim ayında 1,19 TL’ye kadar yükselse de sonrasında tekrar gerileyerek nominal değerinin altına kaydı.
Firmanın kârının güven vermeyen iniş çıkışı hissenin fiyatının yükselmemesinde etkili olmakta. İstikrarlı bir çıkış gözlenebilmesi için her şeyden önce kârlılıkta istikrarlı bir yükselişin gerçekleşmesi önemli.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç17 Kasım 2014 19:39

    İHLAS ALDIM 5 KEZ DİBE GİTTİ ,MENDERESDE LAFMI İHLAS ŞİRKETLERİNİ ÜLKEDE HİÇ BİR YETKİLİ GÖRMÜYORMU,