Ana SayfaPiyasaKâr yoksa düşüş devam eder---

Kâr yoksa düşüş devam eder

3 / 11
Kâr yoksa düşüş devam eder
19 Şubat 2014 - 13:44 www.borsagundem.com

ZARAR EDİNCE HİSSE DE DÜŞTÜ

SORU- İzdemir üretimini ikiye katladı. Santral yatırımı sanırım devreye girdi ya da girmek üzere ama hisse 4 liradan 2 liralara geriledi. Çakıldı kaldı. Sebebini merak ediyorum. Ayrıca Şahin ve Koç ailelerinin hisseyle oynadığını düşünüyorum. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum

Ahmet Numan Karataş 

CEVAP-Geçtiğimiz yıl kayda değer olmamakla birlikte kâr eden İzmir Demir Çelik’in bu yıl zarar açıklama olasılığı oldukça yüksek. Zira dokuz aylık faaliyet döneminde 79 milyon TL zarar söz konusu ve satışlarında gerileme var. Ayrıca artan döviz kurlarından ciddi şekilde olumsuz etkileniyor. Kur artışının 2013 yıl sonunda da devam etmesi zararın artması için önemli bir gerekçe olarak karşımızda duruyor. Bilançoda gözlenen olumsuzluk ister istemez hissenin fiyatına da yansıyor. Şirketin önce kârını düşürmesi sonrasında ise zarara dönmesi, hissedeki düşüşün devam etmesinde etkili oldu. Öte yandan zaman zaman ortaklardan Koç Yapı’nın gerçekleştirdiği işlemler kamuya duyuruluyor. Söz konusu ortak son olarak 18 Aralık günü gerçekleştirdiği alımlar neticesinde bu payını yüzde 0,52’ye çıkardığını belirtti. İzmir Demir Çelik’in büyük ortağı konumunda olan Şahin-Koç Çelik Sanayi’nin payı ise yüzde 61,54. Bu ortağın yakın tarihli alım yaptığına dair bilgi bulunmuyor.  
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekfenci..19 Şubat 2014 19:32

    bende sıkıntımı yazıyorum.belki speği görürde okur diye.madem öyle tekfen yazan bölümleri okuöayıverin,böylece sıkılmamış olursunuz ...artı 7.70 ten aldığım hisseler bu gün 4.74 lerde o açıdan canım yanmış yanacağı kadar.bu kadar serzenişide hoşgörüver.kal sağlıcakla.

  • hakkı19 Şubat 2014 17:57

    tekfen iyi firmadır, krizde sahipleri hisseye güven duyup destek atmıştı... tekfen en az eleştirilecek şirketlerdendir, gerçekten buldukça bunamayın

  • imla19 Şubat 2014 16:45

    ne yapalım o zaman? Gelin hep beraber kar yağışı için dua edelim. O zaman kârlı oluruz. :)

  • tekfenci..19 Şubat 2014 16:05

    tekfenci.. tekfeni bulmuşsun da bulanıyorsun. piyasa dolandırıcı şirket kaynarken, sen her yere tekfen tekfen yazmasan iyi edersin. yeter artık baydın.. tekfen en azından bilançoyu örtülü çalmıyordur. denetimi ciddidir. çalınan firmalara ne yapılacak bırak da onlara odaklanalım.

  • ANLAYAMADIMMMMM19 Şubat 2014 15:28

    185 TRİLYON TL KAR AÇIKLAYAN TEKFEN YERİNDE SAYIYOR DÜŞÜYOR SONRA 1-2 KADEME YUKARI ÇAKİLMEYE ÇALIŞILIYOR,AMA 2 TRİLYON KAR AÇIKLAYAN İHGZT TAVAN ÜSTÜNE TAVAN YAPIYOR.BU NE BİÇİM YATIRIMCILIKTIR.TEKFEN GİBİ BİRDEV HİSSE NASIL OLURDA BU KARA ALDIĞI MİLYAR USD. İHALELERE TEPKİ VERMEZ.?????

  • gold19 Şubat 2014 15:13

    bu hisse goldaş kuyumculuk olabilir :)

  • krn-i19 Şubat 2014 14:26

    Hangi hisseden bahsediyorsunuz