Ana SayfaPiyasaKâr yoksa düşüş devam eder---

Kâr yoksa düşüş devam eder

9 / 11
Kâr yoksa düşüş devam eder
19 Şubat 2014 - 13:44 www.borsagundem.com

KÂR YOKSA DÜŞÜŞ DEVAM EDER

SORU-Kaplamin hissesi aldım, maliyet 3,47 TL. Başkada alacak param kalmadı. Acaba zararımı kurtarabilir miyim? Bir de hissenin gidişatı  ne olur? 
Ali

CEVAP-Kaplamin’e ait hisseler halihazırda düşen kanalda hareket etmeye devam ediyor. Hisse kârlılık açısından istikrarlı bir yapıya kavuşmuş değil. 2012 yılında 93,6 milyon TL brüt satış geliri yaratmasına karşın 1,2 milyon TL kâr açıkladı. Daha önceki dört yıllık süre zarfında ise bir defa sembolik açıklanan kârın dışında hep zarar açıklanmış bulunuyor. Beklenen yıl sonu bilançosunda da yine zarar açıklanma olasılığı oldukça yüksek. Şirket yüksek maliyetle faaliyet yürütmeye devam ediyor. Gerçekleşen yüksek maliyetler, zarar açıklamasında ya da kayda değer kâr açıklayamamasında etkili oluyor. Firmanın kayda değer kâr açıklayamaması aynı zamanda yüksek fiyat kazanç oranı ile hareket etmesine neden oluyor. Cari fiyatlarla fiyat kazanç oranı 259. Bu oran oldukça yüksek. Ortalamalara inmesi için ya fiyatının gerilemesi ya da kayda değer bir kâr açıklaması gerekiyor. Mevcut haliyle yakın bir zaman diliminde kârını artıracağına dair emareler göremiyoruz. Öte yandan mevcut fiyat kazanç oranı ile hissenin uzun süre devam etmesi de beklenmemeli. Söz konusu durum hissenin düşüş kanalında hareket etmesinde etkili olacaktır.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekfenci..19 Şubat 2014 19:32

    bende sıkıntımı yazıyorum.belki speği görürde okur diye.madem öyle tekfen yazan bölümleri okuöayıverin,böylece sıkılmamış olursunuz ...artı 7.70 ten aldığım hisseler bu gün 4.74 lerde o açıdan canım yanmış yanacağı kadar.bu kadar serzenişide hoşgörüver.kal sağlıcakla.

  • hakkı19 Şubat 2014 17:57

    tekfen iyi firmadır, krizde sahipleri hisseye güven duyup destek atmıştı... tekfen en az eleştirilecek şirketlerdendir, gerçekten buldukça bunamayın

  • imla19 Şubat 2014 16:45

    ne yapalım o zaman? Gelin hep beraber kar yağışı için dua edelim. O zaman kârlı oluruz. :)

  • tekfenci..19 Şubat 2014 16:05

    tekfenci.. tekfeni bulmuşsun da bulanıyorsun. piyasa dolandırıcı şirket kaynarken, sen her yere tekfen tekfen yazmasan iyi edersin. yeter artık baydın.. tekfen en azından bilançoyu örtülü çalmıyordur. denetimi ciddidir. çalınan firmalara ne yapılacak bırak da onlara odaklanalım.

  • ANLAYAMADIMMMMM19 Şubat 2014 15:28

    185 TRİLYON TL KAR AÇIKLAYAN TEKFEN YERİNDE SAYIYOR DÜŞÜYOR SONRA 1-2 KADEME YUKARI ÇAKİLMEYE ÇALIŞILIYOR,AMA 2 TRİLYON KAR AÇIKLAYAN İHGZT TAVAN ÜSTÜNE TAVAN YAPIYOR.BU NE BİÇİM YATIRIMCILIKTIR.TEKFEN GİBİ BİRDEV HİSSE NASIL OLURDA BU KARA ALDIĞI MİLYAR USD. İHALELERE TEPKİ VERMEZ.?????

  • gold19 Şubat 2014 15:13

    bu hisse goldaş kuyumculuk olabilir :)

  • krn-i19 Şubat 2014 14:26

    Hangi hisseden bahsediyorsunuz