Ana SayfaGündemKarabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı---

Karabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı

7 / 16
Karabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı
08 Kasım 2020 - 13:30 www.borsagundem.com

ERMENİSTAN'DA PANİK

Neredeyse her gün toprak kaybeden Ermenistan tarafında ise büyük bir panik var. Dağlık Karabağ'daki ormanlık alanda cepheye sürülen çocuk askerlerin papazlar tarafından kutsandığı görüntülerin yankısı bitmeden, yeni bir gelişme yaşandı.

Rus medyası, askeri eğitim alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi Anna Akapyon ve yanındaki birçok kadının cephe hattına gitmeye hazır olduğunu bildiriyor.

Ermenistan medyası tarafından ekrana getirilen görüntülerde, Şuşa çevresindeki çatışmalarda yaralanan Ermeni askerlerin cephe hattının gerisine taşınması yer aldı. AP ayrıca Hankendi'deki hastaneye getirilen yaralı askerlerin fotoğraflarını geçti. Hastanelerde yaşanan kaos AP'nin karelerine yansımış durumda.

BBC Rusça, asıl stratejik önemin Şuşa yakınlarındaki ve Dağlık Karabağ ile Ermenistan'ı birbirine bağlayan Laçın yolu yönündeki çatışmaların olduğunu bildiriyor. Şuşa'nın işgalden kurtarılmasıyla, Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de çatışmaların başlamasından bu yana en önemli zaferini elde etmiş olacak.

Eurasianet tarafından Cuma günü yayınlanan bir raporda, Ermeni askerlerinin yolun savunması için hazırlık olarak yol boyunca hendek kazdığı belirtildi.


YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)