Ana SayfaPiyasaKardemir D ve Afyon Çimento sorusu---

Kardemir D ve Afyon Çimento sorusu

1 / 2
Kardemir D ve Afyon Çimento sorusu
10 Haziran 2015 - 10:07 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ İÇİN YABANCI SATIŞI DURMALI
SORU (1) -
 Kardemir’in fiyatında 2,50’lerden 1,70’lerin altına kadar geri çekilme görüldü. Bunun sebebi nedir? Birde maliyetim 1,94 bana önerebileceğiniz bir durum var mıdır? Kardemir güvenebileceğim büyük bir firma diye satın aldım. Acaba yanıldım mı? Şimdiden teşekkürler.
Çağlar Yazıcıoğlu

CEVAP
- Kardemir D’de her ne kadar geçtiğimiz Mart-Nisan aylarında belli bir oranda çıkış gözlense de Kasım 2014’ten bu yana yaşanan düşüşün devam ettiği görülmekte.  Bu anlamıyla hisse teknik olarak düşüş kanalı içinde hareket ediyor.
Geçtiğimiz yıl çok iyi bir kâr rakamı yakalayan Kardemir’in açıklamış olduğu 2015 yılı ilk çeyrek bilançosu ise oldukça kötü. Şirketin gelirlerinde düşüş gözlenirken dönem sonunda 60 milyon TL’yi aşan bir zararı söz konusu. Esas faaliyetlerinden dolayı zarar eden şirketin artan finansal giderleri sonucunda dönem sonu zararı daha da yükseldi.
Takas verilerine bakıldığında ise hissenin düşüşe geçtiği Kasım 2014’ten bu yana yabancı yatırımcının ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu görülmekte. Anılan dönem boyunca yabancıların satışları devam ederken Mayıs sonu itibarıyla net satış tutarı 190 milyon dolara yaklaştı. Halka açık kısım içindeki yabancı payı ise yılbaşında yüzde 27,89 seviyesindeyken 26 Mayıs 2015 günü yüzde 16,68’e indi. Hissenin gerilemesinde özellikle yabancı yatırımcının satış ağırlıklı işlemlerde bulunmasının etkisi göz ardı edilmemeli.
Firmanın zarara dönmesi önemli bir sıkıntı. Buna ilave olarak yabancı satışlarının varlığı hissedeki düşüşün sürmesinde etkili oluyor.
İstikrarlı bir çıkış için zararın ve yabancı satışlarının son bulması şart.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)