Ana SayfaHisse Öneri ListesiKarlılıkta öne çıkacak hisseler---

Karlılıkta öne çıkacak hisseler

5 / 17
Karlılıkta öne çıkacak hisseler
07 Aralık 2011 - 09:22 www.borsagundem.com

İyi kar performansları
İMKB’de yıl sonunda etkili olacak bir faktör de dördüncü çeyrek bilançoları olacak. Karlılıkta sanayi sektöründe genelde olumlu bir seyir, bankacılıkta olumsuz bir seyir gözleniyor. Bu durum devam edebilir. Bunun yanında yılın dokuz ayında görece olumlu tamamlayan dayanıklı tüketim malları sektörü ile otomotiv sektöründe son çeyrekte karlılıkta yavaşlama görülse de bu sektörler yılı olumlu bir şekilde tamamlayacaklar.
Genel itibariyle yılın ilk yarısındaki büyümenin de etkisi ile bankacılık sektörü dışında, şirketlerin karlılık bakımından yılı yüzde 20-25 yükselişle tamamlamaları bekleniyor. A Yatırım Araştırma Müdürü Seyfullah Esen, son çeyrekte daha çok esas faaliyet karlılığı yüksek olan ancak son bir yıllık dönemde net döviz borcu nedeniyle karlılığı düşmüş olan şirketlerin ön plana çıkmasını bekliyor. Çünkü TCMB’nin faiz koridorunu genişletmesine bağlı olarak TL’nin tekrar değer kazanması nedeniyle söz konusu şirketlerin kur zararı azalacak ve esas faaliyet karlılıkları ön plana çıkacak.
Karlılıklar üzerine TL’nin değer kaybının durmasının etkisini gözlemleyeceğimizi söyleyen Seyfullah Esen, “Ek olarak yüksek TL bazında yüksek nakiti olan şirketler, yükselen faizlerden daha fazla gelir elde edebilecekler. Söz konusu şirketler arasında Gübretaş ve Aselsan’ı sayabiliriz” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)