Ana SayfaPiyasaKatmerciler Ekipman ve Datagate Bilgisayar sorusu---

Katmerciler Ekipman ve Datagate Bilgisayar sorusu

2 / 2
Katmerciler Ekipman ve Datagate Bilgisayar sorusu
05 Şubat 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

GELİR KAYNAKLARINI ÇEŞİTLENDİRMELİ

SORU (2) - Datagate’in durumunu nasıl görüyorsunuz. Pazar payını artıracak olması şirketin gelirini buna bağlı olarak da hissenin fiyatını artırır mı?  

Fatma Kara

CEVAP - Geçtiğimiz yıl kasım ayının ikinci yarısından başlayarak hızla prim yapan Datagate Bilgisayar, 25 Ocak 2018 günü en yüksek 18,54 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, şimdilerde 13,40 TL’nin üzerinde tutunuyor. Hissenin hareketlenmeye başlamadan önce kasım ayının ilk haftası 2017 dokuz aylık bilançosu yatırımcılarla paylaşıldı. Dokuz aylık bilançosuna göre kârının yüzde 53,70 arttığı gözlenmekte. Aynı gün firmanın Genel Müdürü Salih Baş’ın basında yer alan açıklamalarına göre firmanın pazar payının artırılacağı yönünde hedeflerinin bulunduğu ve 2017 yılı kârından ortaklara temettü ödeme ihtimalinin bulunduğu belirtildi 

İçinde yer aldığı lndex Grubu'nun önemli firmalarından olan Datagate Bilgisayar, üç yıl önce faaliyet alanını değiştirdi ve distribütör firmasına dönüştü. Halihazırda Türk Telekom’un bölgesel distribütörü olarak faaliyet yürüten şirket, 16 şehri kapsayan alanda telekom ürünlerinin dağıtımını üstlenmiş durumda. Şirket, Türk Telekom distribütörlüğündeki pazar payını yüzde 25’ten yüzde 33'e çıkarmayı hedefliyor. Diğer operatörlerin payı ise yüzde 35 ve yüzde 40 seviyelerinde bulunuyor. Gözlendiği kadarıyla büyümeyi Türk Telekom’un distribütörlüğünü artırarak yerine getirmeyi amaçlamakta. Kuşkusuz yapılacak anlaşma ile bu hedefe ulaşmak mümkün. Bununla birlikte uzun vadede büyümelerde ana gelirin tek bir firmanın kanalından gelmesi riskli bir durum olarak değerlendirilmeli. Zira Datagate’in Türk Telekom ile ilişkisinin gerilmesi ya da herhangi bir nedenle bitmesi halinde önemli bir gelirden mahrum kalması gündeme gelebilecektir. Bu itibarla gelirlerin farklı kanallardan gelecek şekilde çeşitlendirilmesi daha doğru bir yaklaşım olduğunu unutmamalı. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)