Ana SayfaKulisKazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim---

Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim

1 / 6
Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim
28 Mart 2014 - 14:10 www.borsagundem.com

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM

Gündem Medya Grubu - Bahçeşehir Üniversitesi - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’nin işbirliğinde sermaye piyasalarının yarınları ve  geleceğin Türkiyesi için kurulan Borsa Okulu, 4. dönem eğitimini de bu hafta sonu yapılacak 5’inci dersle tamamlayacak. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’nde, teknik donanım olarak rakipsiz, her öğrenciye Bloomberg ve Matriks Data ekranlarının tahsis edildiği Finans Merkezi’nde, SPYD Başkanı Arif Ünver, Türev Piyasalar ve Foreks Uzmanı Levent Kerik ve Mali Tahlil Uzmanı D. Ali Yaz tarafından verilen eğitimin en büyük hedefi sermaye piyasalarına bilinçli yatırımcı kazandırmak.

YÜZLERDEKİ GURUR

İşte bu hedef ve heyecan doğrultusunda, 4. Dönemin eğitimine konuk oluyoruz. Tüm katılımcılar Arif Ünver’e dikkat kesilmiş. Ünver’in uyarı dolu her sözü beyinlere hapsediliyor. Hoca adeta sınıfı turlayarak ders anlatırken, katılımcıların konuşmasının saniyesini bile kaçırmadığını gözlemliyoruz. Finansal okuryazarlık konusunda aldıkları mesafeyi, borsaya bilinçli bir gözle bakmanın getirdiği güveni yüzlerinden okuyoruz. Hepsi gülüyor, hem de gururla…

İŞTE YATIRIMCI MOZAİĞİ

Sınıfın şöyle bir meslek dağılımına bakıyoruz, tek kelimeyle muhteşem. Doktor var, mühendis var, esnaf var, sekreter var, öğrenci var. İşte tam aranan tablo bu, “Yatırım inancı Türkiye’ye yayılıyor” diyoruz, ‘yatırımcı mozaiği’ni fotoğraflıyoruz.

Ders bitiyor, son hafta buluşmak üzere vedalaşma başlıyor. Ama bir yandan da Arif Ünver soru yağmuruna tutuluyor. Biz de, Borsa Okulu 4. Dönem katılımcılarıyla sohbete başlıyoruz. Konu belli: Borsa Okulu. Ya yanıtlar? Biz de merak ediyoruz...

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doktor kardeş arazi iyi olacak28 Mart 2014 16:44

    doktor kardeş taşa toprağa nerde yatırım yapacağını iyi araştırsa parayı 3'e 5'e katlar.mesela 3 köprü güzergahı özellikle ağvayı araştırsın derim,borsada ise 2014 zor yıl bilanço karları düşecek kanımca banka karları da muhtemelen zayıflar,yabancı gazıyla giden 3-5 finans hissesiyle borsa olmaz yaza girmeden borsalarda devrilmalar başlar yaz durgunluğuna girmeden borsalardan kaçan kurarır bana kalırsa bu yıl çok daha zor geçecek.