Ana SayfaKulisKazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim---

Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim

2 / 6
Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim
28 Mart 2014 - 14:10 www.borsagundem.com

BU EĞİTİM BEKLENTİMİ FAZLASIYLA KARŞILADI

Borsagundem.com- Kendinizi tanıtır mısınız?

-Ben Dr. Mahmut Öztürk. Dünya Göz Hastanesi doktoruyum.

-Kaç yıldır borsaya yatırım yapıyorsunuz?

- 5-6 yıldır yapıyorum.

-Bu süre içinde ne kazandınız ne kaybettiniz? Ve neye göre alım satım yapıyordunuz?

-Doğruyu söylemem gerekirse çevremde bu işi profesyonelce yapan insanlar var. Profesyonel hayatı borsa olan insanlar var. Daha önce profesyonel yaşantılarında yönetici olup sonradan kendi portföylerini yöneten insanlar var, onların tavsiyeleri ile yatırım yaptım.

-Borsaya da onların tavsiyesi ile mi girdiniz?

-Evet, onların tavsiyesi ile girdim.

-Para kazandınız mı?

-Son bir seneye kadar oldukça para kazandım, bir sene sonra kazandığımızın yüzde 50’sini geri verdik. "Neden oldu?" derseniz, tavsiyelerde sıkıntı yoktu ama, kendimi kısa vadeli bir yatırımcı olarak görmedim. Benim bu işe girmemdeki asıl neden taşa toprağa para yatırmamaktı! Toprağa yatırdığınız zaman uzunca süre beklemeniz gerekiyor ve toprağın ne olacağı belli değil! Taşa yatırdığınız zaman da aylık bir gideri var ve gittikçe bozuluyor.  O yüzden ben kağıt bırakmayı hedefledim. Onun için kısa vadeli bir şey düşünmedim. Türkiye’nin dışında da yatırım yapacağım bir ülke görmedim. Ya da 'kendime güvenemedim' diyelim. Bu ülkenin geleceğine inandım, inanıyorum da hala; bu ülkenin geleceğinde güçlü temeli olan firmalar battığında zaten ülkenin batacağını düşündüm ve o firmalara yatırım yaptım...

-Hep aynı firmalara mı yatırım yapıyorsunuz?

-Aşağı yukarı... Otomobil gıda vs. ona göre bazen hisse senetlerini değiştiriyorduk ve 6 ay, 7 ay bekliyorduk, sonra paraya çeviriyorduk.

-Borsa okuluna nasıl geldiniz, nereden öğrendiniz?

Borsa Gündem’den buraya geldim. Telefonuma 'uygulaması var' mesaj gelince habere baktım, aradım ve geldim.

-Eğitim başlayalı 4 hafta oldu, bu süre içinde verilen eğitim size ne kattı?

-Düşüncemin doğru olduğunu anladım ben. Eğitmenle yapımız birebir oturdu. Kafamda ki şeyler birebir oturdu. Bu eğitim beklentimi fazlasıyla karşıladı. Bir insan bildiği zaman hemen analiz edip geçebiliyor.

Borsa Okulu'na bir daha gelmeyi düşünür müsünüz?

-Tabi ki kesinlikle düşünürüm.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doktor kardeş arazi iyi olacak28 Mart 2014 16:44

    doktor kardeş taşa toprağa nerde yatırım yapacağını iyi araştırsa parayı 3'e 5'e katlar.mesela 3 köprü güzergahı özellikle ağvayı araştırsın derim,borsada ise 2014 zor yıl bilanço karları düşecek kanımca banka karları da muhtemelen zayıflar,yabancı gazıyla giden 3-5 finans hissesiyle borsa olmaz yaza girmeden borsalarda devrilmalar başlar yaz durgunluğuna girmeden borsalardan kaçan kurarır bana kalırsa bu yıl çok daha zor geçecek.