Ana SayfaKulisKazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim---

Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim

5 / 6
Kazandım ama çok kaybettim, Borsa Okulu'na geldim
28 Mart 2014 - 14:10 www.borsagundem.com

KAFA KARIŞIKLIĞIM VARDI, HEPSİNE BURADA ÇÖZÜM BULDUM

Özcan Kandemir-Öğrenci

Borsagundem.com- Sizi tanıyabilir miyiz? Nasıl başladınız bu kursa?

-Ben Özcan Kandemir. Grafik tasarımcıyım, okulumu geçen yıl bitirdim. Borsa ile alakam vardı önceden. Türkiye’de de bu işlerde sağlıklı bir eğitim veren, öğrenebileceğimiz kaynak sayısı sınırlı. Bundan dolayı bu okula geldim. Daha önce hiç işlem yapmadım. Merakım vardı ama yatırım yapmadım. Bu eğitimi bulunca katılmak istedim. Şu an her şey güzel gidiyor.

-Borsaya ilginiz ne zaman başladı?

-Aslında borsadan önce girişimcilik projelerim, fikirlerim vardı. Sıfırdan bazı şeyleri bir yere getirmek uzun süreç isteyen bir şey. Bunun başka bir yolu da bence Borsa. Daha sonra merakım borsaya kaydı. 5, 6 yıldır da borsaya ilgim başladı. Girip bakıyordum, hobi gibi takip ediyordum ama alışkanlık olmuştu.

-Bu eğitim tamamlayıcı oldu mu ilgi ve alakanıza?

-Kafa karışıklığı vardı, bu eğitimle bunlara çözüm buldum. Kendi yolumu çizmeme olanak sağladı. Neyi bilmediğimi öğrendim burada. Sistematik bir eğitim alınca bunu öğreniyorsunuz. Yıllardır piyasanın içindeki uzman kişilerden eğitim alınca daha iyi konumlandırıyorsunuz kendinizi.
Borsa, sermayenin tabana yayılması için Türkiye’de çok gerekli. Para insan hayatında çok gerekli olan bir araç ve paranın ülke sermayesinin tabanına yayılmasında borsanın çok yardımcı araç olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı işlerse ülkede güzel sonuçlar elde edilebilir.

-Bu eğitimden sonra borsada yatırım anlayışınız ne oldu?

-İlk önce uzun vadeli düşünüyorum, adım adım... Birden bir şey biliyorum bilinciyle girip kaybetmek istemiyorum. Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorum. Sindire sindire yapmak istiyorum, hızlı hareket edip zarar etmek istemiyorum.

-Eğitim süresi yeterli mi sizce?

-Evet, başlangıç için güzel bir eğitim oldu. İşin geri kalanı bize kalıyor.

-Etrafınızda borsada yatırım yapan insanlar var mı? Onlarla konuşuyor musunuz?

-Var, konuşuyoruz, fikir alış verişi yapıyoruz ama onlardan etkilenmemeye çalışıyorum. Ben eğitime yönlendirmeye çalışıyorum onları. Neleri yanlış yaptıklarını, sağlıklı kararlar almadıklarını anlatıyorum. Bir dahaki dönem gelecekler Borsa Okulu'na. Türkiye’de bu şekilde eğitimler olmasını istiyoruz...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doktor kardeş arazi iyi olacak28 Mart 2014 16:44

    doktor kardeş taşa toprağa nerde yatırım yapacağını iyi araştırsa parayı 3'e 5'e katlar.mesela 3 köprü güzergahı özellikle ağvayı araştırsın derim,borsada ise 2014 zor yıl bilanço karları düşecek kanımca banka karları da muhtemelen zayıflar,yabancı gazıyla giden 3-5 finans hissesiyle borsa olmaz yaza girmeden borsalarda devrilmalar başlar yaz durgunluğuna girmeden borsalardan kaçan kurarır bana kalırsa bu yıl çok daha zor geçecek.