Ana SayfaHisse Öneri ListesiKazandırabilecek 10 GYO hissesi---

Kazandırabilecek 10 GYO hissesi

1 / 14
Kazandırabilecek 10 GYO hissesi
02 Haziran 2013 - 09:31 www.borsagundem.com

2013 yılı başından itibaren zaman zaman yaşanan soluklanmalara rağmen yükseliş trendini sürdüren Borsa İstanbul’da hemen her hafta yeni bir hedef belirleniyor.
Artık BIST 100 endeksinde uzun vadeli hedef 100 bin seviyeleri… Analistlere göre, ara sıra kar satışları gelse de 2013 yılının ikinci yarısında da ivmenin yukarı olduğu bir piyasa göreceğiz.
Kısacası endekse ilişkin beklentiler iyimserliğini korumaya devam ediyor. Peki, bu dönemde yatırımcılar nasıl hareket etmeli ve hangi hisselere yönelmeli? Analistlerin bu soruya yanıtı öncelikle profesyonellerden destek alarak sektörel ve hisse bazında seçimler yapılması yönünde. Bu arada yeni hisse senedi arayışında olanlara borsada işlem gören GYO’ların (gayrimenkul yatırım ortaklıkları) iyi bir alternatif olabileceği belirtiliyor.
Hatırlanacağı gibi 2012 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyecek önemli yasal düzenlemeler hayata geçirilmişti. Bunlar arasında orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı, yani halk arasında “2B” olarak tanınan kanunun yasalaşması başta geliyor. Ardından uluslararası gayrimenkul yatırımcılarına yönelik koşulsuz satışın kapılarını açan mütekabiliyet yasasının kaldırılması ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi kanununun çıkarılması, sektör açısından oldukça önemli diğer gelişmelerdi. Çıkan yasaların gayrimenkul sektörüne etkileri sınırlı da olsa olumlu olmuştu. Analistlere göre, söz konusu yasaların sektör üzerindeki pozitif etkisi bu yıl da devam edecek. Gayrimenkul sektöründe bu yıl yenilenen KDV sisteminin, 2013’ten önce ruhsatlanmış projelere tanıdığı muafiyet sonrasında belirgin bir büyüme öngörüldüğü ifade ediliyor. Öte yandan, geçen yıl sabit fiyatlarla yüzde 0.59 büyüyen inşaat sektörüne karşın gayrimenkul sektörü yüzde 6.65 oranında büyümüştü. Geçen yılın başında inşaat sektöründe büyüme hızının yavaşlamasına rağmen gayrimenkul, kiralama ve iş alanlarında bir önceki yıla göre tüm çeyreklerde artış yaşandığı gözlendi. İnşaat ruhsatları artarken konut kredileri 2013 yılı ilk çeyrek sonu itibariyle 2012 sonuna göre yüzde 7.15 artarak 92 milyar TL ile bankacılık sektörü toplam kredileri içindeki payını yüzde 10.9’a yükseltti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)