Ana SayfaHisse Öneri ListesiKazandırabilecek 10 GYO hissesi---

Kazandırabilecek 10 GYO hissesi

4 / 14
Kazandırabilecek 10 GYO hissesi
02 Haziran 2013 - 09:31 www.borsagundem.com

ORTA-UZUN VADELİ YATIRIM YAPILMALI
İntegral Menkul Değerler Kıdemli Analisti Ozan Batu, gayrimenkulü her devir için değerini kolay kaybetmeyecek, uzun soluklu ve sağlam bir yatırım aracı olarak değerlendiriyor. Son dönemde faiz oranlarındaki sert düşüşün ardından konut kredilerinin cazip seviyelere geldiğini ve bu kapsamda konut sektörüne olan talepte artış olduğunu hatırlatan Batu, orta ve uzun vadeli yatırımcıların GYO hisselerinde pozisyon almalarını tavsiye ediyor. Batu, bunun nedenini ise şöyle açıklıyor: “Gayrimenkul yatırım ortaklığının amacı, getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı projelere yatırım yaparak portföyündeki gayrimenkullerden kira geliri ve gayrimenkul alım satım kazancı elde etmektir. Bu kapsamda yatırımcılar hisse seçerken büyük ihale ve yatırımları sürdürebilecek şirketlere odaklanmalı. Sektör içerisinde ilk etapta güçlü nakit ve benzeri varlıklarda kuvvetli olan şirketler ön plana çıkıyor.”
Dikkat edilmesi gereken bir başka konunun ise şirketin faaliyette bulunduğu projelerin ve gerçekleştireceği yatırımların fizibilitesinin doğru bir şekilde yapılması olduğunu kaydeden Batu, şöyle devam ediyor:
“Özellikle konut sektöründe KDV ile ilgili yapılan düzenlemenin ardından orta gelir segmentine yönelik projelere ağırlık veren şirketler önümüzdeki dönemlerde kar oranlarını rakiplerine göre daha yüksek seviyede artırabilir. Borsa yatırımcıları buna da dikkat etmeli.” Öte yandan, GYO sektör temsilcileri de Borsa İstanbul’daki GYO sayısını artırmanın önemine dikkat çekiyor. Sektörü ıslah altına almanın en doğru yolu olarak GYO’ların sayısını artırmayı gösteren Nurol GYO CEO’su Musa Aykac, “Devlet daha kapsamlı tevşiklerle GYO’ları özendirmeli. Çünkü GYO formatı ile bütün inşaat
şirketleri şeffaf bir konuma geliyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)