Ana SayfaPiyasaKent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu---

Kent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu

2 / 2
Kent Gıda ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu
02 Temmuz 2018 - 08:36 www.borsagundem.com

HİSSE DEVRİYLE BİRLİKTE SATIŞ GELDİ

SORU-MTRYO hep 1,10’da mı kalacak? 

Mesut 

CEVAP-Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı’nın büyük ortağı konumunda bulunan Eczacıbaşı Grubu geçtiğimiz nisan ayında elinde bulundurduğu payları Metro Yatırım Menkul Değerler’e sattı. Satışta piyasada işlem gören B grubu bir hissenin değeri 1,56 TL olarak belirlendi. Açıklamada satışa konu edilen A grubu imtiyazlı pay adetinin 1.050.000, piyasada işlem gören B grubu payların ise 8.946.413 adet olduğu dile getirildi. Mayıs ayında ise şirketin Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı olan unvanı Metro Yatırım Ortaklığı olarak değiştirildi. 

Şirkete ait fiyat seyri takip edildiğinde ise 1 Aralık 2017 günü en düşük 1,34 TL’yi gördüğü sonrasında hızla değer kazanırken şirketin el değiştirdiği açıklamanın yapıldığı 6 Nisan 2018 gününden hemen önce 3 Nisan 2018 günü en yüksek 3,33 TL’ye kadar çıktığı gözlendi. Açıklamadan hemen önce gelen satışlarla birlikte hisse hızla geriledi ve şimdilerde 1,17 TL’den işlem görüyor. Halihazırda çıkışa geçtiği fiyat seviyenin altına gerilediğini gözleniyor. Uzun vadede kazandırmayan yatırım ortaklıklarına yatırımcılar mesafeli kalmayı tercih ediyor. Özellikle borsanın canlı olduğu dönemlerde daha fazla prim yapan yatırım ortaklıkları çoğunlukla dönemsel hareketlerde bulunmakta ve kısa vadelerde getiri sağlayabilmekte. Yatırım ortaklıkları yerine uzun vadede daha kârlı sektörlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR02 Temmuz 2018 16:21

    0,65 TL ye kadar geri çekilir .çünkü KY den çarpan galip öztürk gitti iş finans tukaş, özgyo, anadolu hayat, vs.vs.paraları yatırdı.