Ana SayfaPiyasaKervansaray ve Martı sorusu---

Kervansaray ve Martı sorusu

1 / 2
Kervansaray ve Martı sorusu
25 Ekim 2017 - 08:29 www.borsagundem.com

ZARARI DEVAM EDİYOR

SORU- Kervansaray hisselerinde son günlerde bir hareketlilik söz konusu. Bu kağıdın birileri tarafından toplandığı doğru mu? 

murat A. 

CEVAP-Borsada işlem gören hisselerde zaman zaman kısa sürelerle yukarı ya da aşağı yönlü sert hareketler olabilmektedir. Söz konusu hareketler ilgili şirketteki gelişmelerden kaynaklı olabileceği gibi piyasanın genel seyriyle ilgili de olabilir. Piyasayla ilgili gelişmelerden kaynaklı hareketlilik pek uzun süreli devam etmese de firmadan kaynaklı nedenlerden dolayı gündeme gelen çıkışlar uzun süreli olabilmekte. Bu noktada yaşanan hareketliliğin kaynağını tespit edebilmek oldukça önemlidir. Kervansaray Yatırım Holding’i takip ederken de yaşanan iniş çıkışların sebeplerini takip etmekte yarar var. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde nominal değerinin altında bulunduğu ve taban seviyelerde işlem gördüğü gözlenmekte. Hisse, geçtiğimiz mayıs ayında yıl içindeki en yüksek seviyesi 56 kuruşa kadar yükseldi. Sonrasındaysa günümüze kadar dalgalı bir seyir izledi. Arada gerçekleştirdiği yukarı ataklar ise gelen satışlarla birlikte tekrar aşağıya kaymasına yol açtı. Hisse son olarak 24 Ekim 2017 günü kapanışını 41 kuruştan tamamladı. Mali yapısı zayıf olan ve sürekli zarar eden şirketin bu yılın ilk yarısında da zarar açıkladığı gözleniyor. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 304,6 milyon TL’ye ulaştı. Özsermayesi ise sermayesinin gerisinde bulunuyor. Mevcut veriler karşısında hisseye yatırımcıların ilgi göstermesi için bir neden bulunmuyor. Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârlılığı yüksek firmaların takip edilmesinde yarar var. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)