Ana SayfaPiyasaVergi indirimleri kimleri etkileyecek?---

Vergi indirimleri kimleri etkileyecek?

1 / 3
Vergi indirimleri kimleri etkileyecek?
05 Kasım 2018 - 12:11 www.borsagundem.com

Piyasalar, özellikle yurtdışı ağırlıklı gündemin etkisiyle fiyatlandığı bir haftayı geride bıraktı. Önceki haftayı yüzde 3,4 düşüşle 90.542'den tamamlayan BİST-100 Endeksi, Avrupa borsalarının İtalya endişeleriyle sert satışlarla karşılaşmasına paralel olarak bu seyrini geçen hafta da sürdürdü. BİST-100, gün içi hareketlerde 88.500'lere kadar geri çekildi, iş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu, Türkiye varlıklarının iki ayrı dünyayı fiyatladığına dikkat çekiyor. Kömürcüoğlu, "TL ve 10 yıllık devlet tahvili fiyatlamaları kur şokunu geride bırakmış ve intizamlı bir düzeltmeye girmiş bir Türkiye'yi işaret ediyor. BİST-100 ise ekonomide sert inişi satmaya devam ediyor" diyor. Muammer Kömürcüoğlu, geçmiş verilerin hisse, tahvil, döviz piyasalarından farklı sinyaller geldiğinde genelde hisse piyasasının haklı çıktığına işaret ettiğini kaydederken, bu kez durumum farklı olmasını umduklarının da altını çiziyor.

DALGALI VE KARARSIZ

Son dönemde dart bir bantta sıkışan BİST- 100 Endeksi, 27 Eylül'de 100.299'a, 17 Ekim'de ise 98.991 'e kadar yükselse de bu seviyelerde kalıcılık sağlayamadı. Yatırım Finansman Genel Müdürü Ömer Eryılmaz, son aylarda yön konusunda kararsız seyir izleyen ve dalgalı hareket eden endekste dalgalı seyrin devamını bekliyor. Eryılmaz, "Yurtiçi makro dengelerin, siyasi gelişmelerin ve yurtdışı piyasaların yakından takip edileceği bu süreçte endeksin temel analiz tarafında 95.000-100.000 bandında hareket etmesini bekliyoruz" diyor. BİST-100'de yıl sonu hedeflerinin 102.500 olduğunu da söyleyen Eryılmaz, yönü belirleyecek ana faktörlerin enflasyondaki, faizlerdeki ve kurdaki seyir olacağını vurguluyor. Eryılmaz'a göre, yerel seçimler öncesi politik risklerin fiyatlanması da özellikle yıl sonuna doğru ön plana çıkabilir.

GCM Menkul Kıymetler Genel Müdürü Alper Nergiz ise endekste aşağı yönlü hareket potansiyelini sınırlı buluyor. Nergiz, değerlendirmesine şöyle devam ediyor: "TCMB'nin 625 baz puanlık faiz artırımında proaktif yaklaşımı sonrasında TL'de oynaklık yönetilebilir seviyeye geldi. Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na etkin katılım ve önden yüklemeli fiyat artışlarıyla enflasyonda en kötünün geride kaldığı algısı da normalleşmeye işaret ediyor. Hisse senedi bazında ise şirketler değerleme olarak ucuz ve cazip seviyelerde. BİST-100'ün yılı 95.000-100.000 bölgesinde tamamlayacağını öngörüyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)