Ana SayfaKulisKüçük yatırımcıya büyük tüyo---

Küçük yatırımcıya büyük tüyo

3 / 6
Küçük yatırımcıya büyük tüyo
20 Haziran 2012 - 06:25 www.borsagundem.com

-Bu piyasaların gelişmesi büyümesi halka arzların artması için traderlara da ihtiyaç var ama siz yaptığınız işlemlerde fiyatı çok abartmıyor musunuz? Bir hisse kısa bir sürede 1’e 10 prim yapar mı?
Küçük hisselerde tahtadan çıkmak zor oluyor. Zaten artık yapmam ben böyle işler. Sık sık yurtdışına gidiyorum. Dünya borsalarını yakından takip ediyorum. Avrupa’daki borsalara bakıyorum. Ama bana göre bizim için en iyi piyasa Rusya Borsası.
-Bu borsalara giderken daha profesyonel kişilerden destek alıyor musun? Yabancı fon temsilcileriyle temasa geçiyor musun?
Eskiden yapmıyordum ama şimdi konuşuyorum. Dünya borsalarına da açılacağımız için böyle bir destek almamız gerekiyor. Eskiden nasıldı? Bakıyorduk tahtaya kaç lot var, ‘Yetiyor mu paramız, al’ diyorduk. Şirket ne iş yapıyor, mali durum nedir bakmıyorduk bile. Bazen bizim evin köşesindeki market kadar ciro yapmayan şirketin hisselerinde bile alım yapıyorduk. Şimdi akıllandık. Yurt dışına doğru kayıyoruz.
-Facebook hissesini alan 12 Türk’ten biri sen misin?
Yok ben almadım.
-Bir de basına yansıyan bir fotoğraf vardı. ‘Mecnur’un manipülasyon üssü’ diye. Ne oldu o üs, orada nasıl işlem yapıyordunuz?
28 tane adam vardı. Oturuyorduk, işte sen al, sen sat… Al-sat, karıştır tahtayı… Bu işler böyle.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)