Ana SayfaPiyasaKütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu---

Kütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu

1 / 2
Kütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu
23 Ekim 2017 - 08:19 www.borsagundem.com

ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRİYOR

SORU- Kütahya Porselen’i tutalım mı yoksa elden çıkarayım mı? Aynı yerinde sayıyor… 

Mehmet Cömertoğlu 

CEVAP- Kütahya Porselen geçtiğimiz yıl eylül ayına kadar iyi bir çıkış sergiledi. Hisse, 20 Eylül 2016 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 9,42 TL’yi test ettikten sonra geriledi. Halihazırda düşüş kanalı içindeki hareketini sürdüren hisse şimdilerde 6 TL’nin üzerinde tutunuyor. Ancak bu seviyelerde tutunabilmesi ve yönünü uzun vadede yukarı çevirebilmesi için zayıf olan alıcı ayağının güçlenebilmesi şart. Fakat bunun için gerekli olan güçlü bilançoya sahip değil. Firma, 2017’nin ilk yarısında kötü bir performans sergiledi. Satış gelirlerindeki düşüş dönem sonunda kârın azalmasına yol açtı. Aynı temponun yılın ikinci yarısında da sürmesi halinde firmanın yıl sonunda da düşük bir kâr rakamı açıklaması söz konusu olacaktır. Bu da hissede satış baskısına yol açıyor. 

Mevcut kârlılığa göre fiyat kazanç oranı makul seviyede bulunuyor. Bununla birlikte oran son üç yılın en yüksek seviyesinde. Son kapanışa göre f/k oranı 11,35 seviyesinde. Söz konusu oran geçmiş üç yıllık ortalamasının üzerinde. Oranın geçmiş ortalamalara inmesi için kârın artması gerekiyor. 

Şirket 13 Ekim 2017 günü gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısı ile birlikte faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. Öte yandan şirketin Yönetim Kurulu aldığı kararla Kiraz Enerji Yatırım Üretim Ve Ticaret A.Ş. unvanlı firmanın satın alınmasına karar verdi. Anlaşma göre alım bedeli 10 milyon dolar tutarında. Ayrıca şirketin ödenmemiş yaklaşık 5 milyon TL tutarındaki sermayesini de Kütahya Porselen tarafından ödenecek. Firma bu alımla birlikte kârını büyütmeyi hedefliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)