Ana SayfaPiyasaKütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu---

Kütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu

2 / 2
Kütahya Porselen ve RTA Laboratuvar sorusu
23 Ekim 2017 - 08:19 www.borsagundem.com

BÜYÜK ORTAKTAN SATIŞ

SORU- 18 ekim günü RTA Laboratuvarları’nda yaşanan ciddi satıştan sonra hissenin kendini toparlaması ve 4,5 -5 seviyelerini yakalaması kısa vadede mümkün müdür? 

Serap Dokuzkardeşler 

CEVAP- RTA Laboratuvarları, eylül ayının ilk günlerinden başlayarak gerçekleştirdiği sert çıkışını geçtiğimiz haftaya kadar devam ettirdi. Hisse, 6 Eylül 2017 günü en düşük 2,53 TL’yi görürken yaşanan çıkışın ardından 17 Ekim 2017 günü 4,29 TL’yi test etti. Şimdilerde ise satış baskısı hakim. Hisse, gözlenen kâr satışlarının ardından 20 Ekim 2017 günü kapanışını 3,39 TL’den tamamladı. Firmayla ilgili yakın tarihli en önemli gelişme ise büyük ortaklarından Ali Taş’ın satışı oldu. Söz konusu ortak 18 Ekim 2017 günü 3,33-4,17 TL fiyat aralığında iki milyon adet satış gerçekleştirdi. İşlem sonrasında sermaye içindeki payı yüzde 13,56’ya geriledi. Ortak neden satış yaptığına dair ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak bir hissedar nakit ihtiyacı için satış yapabileceği gibi gelinen fiyat seviyesini cazip görüp kâr etmek gayesiyle işlemde bulunabileceğini göz ardı etmemeli. 

Şirkete ait hissenin mevcut seviyelerden toparlanıp tekrar yönünü yukarı çevirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi gerekiyor. RTA Laboratuvar ise bu yılın ilk yarısında gelirini artırmasında rağmen dönem sonunda kârını düşürdü. Şirketin gelirinin artmasında rağmen maliyet ve giderler kalemi daha yüksek bir artış kaydedince dönem sonundaki kârı zayıfladı. Kârını artırabilmesi için maliyet ve giderlerini kontrol altına alabilmesi şart. Aksi taktirde geçtiğimiz yıl kârını düşüren şirket bu yıl sonunda da kârdaki düşüşünü sürdürecek. Kârdaki zayıf tempo ise ister istemez hisse üzerinde basınç uygulayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)