Ana SayfaGündemLiselilere evlilik vizesi çıktı---

Liselilere evlilik vizesi çıktı

5 / 10
Liselilere evlilik vizesi çıktı
07 Eylül 2013 - 14:51 www.borsagundem.com

DERS SÜRESİ 40 DAKİKA OLACAK
Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakika olacak. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenecek. Derslerin başlama, bitiş ve öğle arası dinlenme süreleri millî eğitim müdürü veya ilgili müdür yardımcısı ya da şube müdürünün başkanlığında eğitim bölgesi danışma kurulu başkanlarıyla yapılan toplantıda ortaöğretim kurumlarının özellikleri, uygulanan programlarıyla çevre ve ulaşım şartları dikkate alınarak belirlenecek. Ancak dersler arasındaki dinlenme süresi 5 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamayacak.
Dersler, zümre öğretmenler kurulunun önerisi ve okul müdürünün onayı ile blok olarak da yapılabilecek. Ancak her blok ders, iki ders saati süresiyle sınırlı olacak.
İşletmelerde yapılan mesleki eğitim, yaz uygulamasıyla okul ve işletmelerde yapılan staj çalışmalarında bir ders saati süresi 60 dakika olacak.
İşletmelerdeki mesleki eğitimin gündüz yapılması esas olacak. Ancak 4857 sayılı İş Kanunu’nun 73 maddesine göre sanayiye ait işlerin dışındaki diğer sektörlerde mesleki eğitim, sektörün ve program türünün özelliği ile iklim şartları ve yılın belli zamanlarında çalışan işletmeler dikkate alınarak, il istihdam ve mesleki eğitim kurulunun kararıyla saat 22.00’yi geçmemek üzere gece de yapılabilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut07 Eylül 2013 15:33

    Açık öğretim lisesine çoktandır evli öğrenciler kayıt yaptırıyor. Lütfen okumadan anlamadan haber yapmayın,yeni yönetmelikte Evli öğrencilerin örgün eğgitimle ilişkisi kesilir yazıyor.