Ana SayfaPiyasaLokman Hekim ve Net Turizm sorusu---

Lokman Hekim ve Net Turizm sorusu

2 / 2
Lokman Hekim ve Net Turizm sorusu
17 Ağustos 2016 - 12:42 www.borsagundem.com

KÂRLI SEKTÖRLERİ TAKİP EDİN

SORU (2) - NTTUR hakkında uzun süredir Net Holding ile birleşileceği söylentileri var. Ancak sanırım bu durum hissenin fiyatına yansımadı henüz. Konuyla ilgili yorumunuzu rica ediyorum. 

Naci Gümüşdere 

CEVAP - Net Turizm, 2016 yılı içinde en yüksek seviyesini geçtiğimiz mayıs ayında gördü. 26 Mayıs 2016 günü en yüksek 1,88 TL’yi test etti, sonrasında da hızla geriledi. Darbe girişimi sonrasında 21 Temmuz günü en düşük 1,07 TL’ye kadar indi. Ardından da genel olarak piyasada yaşanan yukarı yönlü çıkışa Net Turizm de dahil oldu. Şüphesiz hissenin bu çıkışında firmanın aldığı karar gereğince uygulamaya aldığı geri alım programının etkisi de bulunuyor. 

Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 69,13’ü Net Holding’in elinde bulunuyor. Büyük ortağın, Net Turizm’i bünyesine katma yönünde SPK’ya yapmış olduğu başvuru ise geçtiğimiz temmuz ayında geri çekildi. Haziran ayında Net Holding yaklaşık 17,5 milyon adet Net Turizm hissesi sattı. Bu satış işlemi neticesinde özkaynak değerlerinde değişim yaşandı ve uzman kuruluş raporunun değiştirilmesi zorunluluğu gündeme geldiği belirtildi. Bu nedenle de SPK’ya yapılan birleşme başvurusunun geri çekilmek zorunda kalındığı açıklandı. Açıklamalarda birleşme düşüncesinde herhangi bir değişikliğin olmadığı, altı aylık bilançoların çıkmasının ardından birleşme sürecinin devam edileceği belirtiliyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak Net Turizm’in mali yapısı incelendiğindeyse son dört yıldır esas faaliyetlerinden dolayı zarar ettiği ve yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle yıl sonunda kâra geçebildiği görülüyor. Son açıklanan 2016 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise şirket, dönem sonunda da zarara dönmüş durumda. Ancak geçmiş yıllarda da ilk çeyrek bilançosunda zarar ettiği göz önüne alındığında yıl sonuna kadar yine kâra geçme olasılığının bulunduğunu hatırlatmak isteriz. 

Hissenin fiyatı uzun vadeli dolar bazlı verilerle takip edildiğinde yatırımcısı için hiç de parlak bir sonuç sergilemediği gözleniyor. Zira dolar bazlı verilere göre hisse, 2000 yılından bu yana yatay kanal içine gidip gelmekte. Bu anlamıyla hisse uzun vadede dip seviyelerinde bulunuyor. Şüphesiz bunda içinde yer aldığı sektörün koşullarının da etkisi bulunuyor. 

Mevcut şartlar göz önüne alındığında kârlı sektörlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)