Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayının gözde hisseleri---

Mayıs ayının gözde hisseleri

3 / 9
Mayıs ayının gözde hisseleri
05 Mayıs 2011 - 08:16 www.borsagundem.com

FORD OTOSAN
-
Ford Otosan, Türkiye otomotiv pazarında lider, güçlü mali yapısıyla ve dengeli iç Pazar/ihracat dağılımıyla büyüme odaklı cazip otomotiv şirketi.. Güçlü 1. Çeyrek rakamlarının ardından, 2011 VAFÖK ve net kar beklentilerimizi 937mn TL ve 578mn TL'ye yükselttik. Şirketin 2011 yılı için iç pazarda %4 büyüme beklentilerin daha altında bir pazar öngörüyoruz ve Türkiye otomotiv pazarında %3 daralma bekliyoruz. Öte yandan, Ford Otosan'ın ihracat hacminde ise şirketin de beklentilerine paralel olarak %18 artış öngörüyoruz. Son beklentilerimiz ışığında, şirketin 2011 yılı net satışlarında %20 artış öngörürken, VAFÖK marjı beklentimizi de %9.8 seviyesinden %10.2'ye yükselttik. Nisan sonu itibariyle baktığımızda, yılın ilk 4 ayında iç pazarda yakalanan momentumun devam etmesi, iç Pazar piyasa beklentilerimizin aşılabileceğini sinyal vermektedir.
-Mevcut 5.9x 11T FD/VAFÖK çarpanıyla, otomotiv sektöründeki en cazip hisse olduğunu düşünüyoruz. Ford Otosan, global Ford içerisinde kendisini ispat etmiş bir üretim merkezi olarak 2 yatırım projesini hayata geçirme aşamasındadır. Şirketin, dengeli net satış dağılımı, güçlü mali yapısı ve temettü potansiyeliyle, özellikle kısa vadede ekonomiye duyarlı şirketler arasında en cazip hisselerin başında gelmektedir. Uzun vadede ise, yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımın planlandığı önümüzdeki 3 yılda, iç pazarda yaşanacak sert daralmalarla yatırımların çakışması durumunda nakit akımında hafif bozulmalar yaşanabilecek olsa da şirket bu dalgalanmaları atlatabilecek güçlü mali yapıya sahiptir. Uzun vadeli yatırım risklerine rağmen, mevcut
değerlemesiyle Ford Otosan'ın en cazip otomotiv hissesi olduğunu düşünüyoruz. Şu an itibariyle, Ford Otosan hisseleri, 5.9x 11T FD/VAFÖK çarpanıyla, Tofas'a(6.9x) ve global benzerlerine (6.2x) göre iskontolu işlem görmektedir. Ford Otosan hisselerine ilişkin olarak ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ tavsiyemiz mevcuttur ve en beğendiğimiz hisseler arasında yer almaktadır. Ford Otosan hisselerinde %17 yukarı potansiyeli görüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)