Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayının gözde hisseleri---

Mayıs ayının gözde hisseleri

5 / 9
Mayıs ayının gözde hisseleri
05 Mayıs 2011 - 08:16 www.borsagundem.com

NET TURİZM
-Komşu ülkelerde devam eden problemler sebebiyle, özellikle Yunanistan, Mısır ve Tunus’a gelen turistlerin Türkiye’nin güneyi ve Kuzey Kıbrıs’a kanalize olduğunu görüyoruz. Bu durumun olumlu etkisini hali hazırda üçüncü ve dördüncü çeyrek otel&şans oyunları işindeki büyümelerde görmüştük. 2011’de de bu trendin devam etmesini ve şirketin gelirlerini %21 oranında artırmasını bekliyoruz.
-Net Grubu yönetiminin 2011’de, NTTUR ve NTHOL arasındaki karmaşık sahiplik yapısının sadeleştirilmesi amacıyla bazı adımlar atmasını beklemekteyiz. Bu anlamda NTTUR ve NTHOL’in birleştirilmesi düşünülmektedir.
-Şirket hisse başına 0.025TL temettü açıkladı. Açıklanan temettü 2 verime işaret etmektedir. Dağıtım tarihi ise 17 Mayıs’ta yapılacak olan genel kurulda kararlaştırılacaktır.
-Net Grubu’nun borsada işlem gören diğer şirketi NTHOL Ocak ayında %75 oranında sermaye artırımı için SPK’ya başvurmuştu. Sermaye artırımı 2 Mayıs itibariyle tamamlanmıştır.
-2011’de gerçekleştirilmesi beklenen yapısal değişikliklerde meydana gelebilecek gecikmeler tavsiyemiz için en önemli risk olarak göze çarpmaktadır.
-Şirketin değerinin altında işlem gören varlıklarının değerini ortaya koyabilecek gelişmeler hisse fiyatı için olumlu olacaktır. NTTUR için 1.57TL hedef fiyatımızla “ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ” tavsiyemizi koruyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)