Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayının gözde hisseleri---

Mayıs ayının gözde hisseleri

6 / 9
Mayıs ayının gözde hisseleri
05 Mayıs 2011 - 08:16 www.borsagundem.com

SABANCI HOLDİNG
-Sabancı Holding elektrik üretiminde ortağı Verbund ile yapmış olduğu strateji doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Enerjisa (SAHOL-Verbund ortaklığı) şu anda 1,558 MW’lık elektrik üretim kapasitesine ulaşmış bulunurken 800MW’lık elektrik üretim santrali inşası ise devam ediyor. Şirketin 2015 yılı sonunda 5,000 MW kapasiteye ulaşma hedefi doğrultusunda projelerinin büyük kısmının lisansı ve finansmanı ise sağlanmış durumda bulunuyor. Şirket hem dağıtım hem de üretim kanadında çıkan fırsatları ise değerlendirmeye devam ediyor. Enerjisa’nın Akenerji’nin hem üretim hem de dağıtım varlıklarıyla ilgilendiği belirtilirken şirket aynı zamanda Hamitabat özelleştirmesinde önyeterlilik için başvuruda bulunmuş durumda.
-Holdingin yaklaşık 500 milyon dolar tutarında net nakitinin olması ise ilerisi için hem yeni fırsatlar çıktığında değerlendirmesi açısından hem de volatilitenin yaşandığı zamanlarda bir destek olması açısından önem arzediyor. Şirketin enerji yatırımlarının henüz büyüme aşamasında olması ve finans bölümünün ağırlığının yüksek olması şirket açısından bir risk unsuru olabilir.
-Sabancı Holding şu anda net aktif değerine göre %30 iskonto ile işlem görüyor. Exsa’nın SAHOL hisselerini satın almaya başlamasının ortak satışından dolayı Sabancı Holding hisseleri üzerinde oluşan baskıyı azaltacağını düşünüyoruz. Şirket için belirlediğimiz 9.44 TL’lik hedef fiyat %16’lık artış potansiyeline işaret etmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)